Melbyes BLL-løsninger

Vi leverer komplette og kostnadseffektive løsninger for belagt line (BLL), som kan skreddersys etter dine behov. Våre BLL-komponenter er utviklet med en dokumentert god holdbarhet, selv under de mest krevende værforholdene. Løsningene lar deg bygge tette anlegg uten penetrering av line og spenningssetting av isolatortopper. Dette gir gevinster til både drift og fugleliv.

Bygg tette og solide BLL-anlegg

Melbyes komponenter for belagt line (BLL) er utviklet slik at det kan bygges tette anlegg, uten at penetrering av line er nødvendig. Disse løsningene fjerner behovet for spenningssatte topper, eller punktering av isolasjon, noe som er en vanlig praksis i dagens BLL-anlegg. For å unngå krypestrøm og spordannelse i forurensede områder, er det også gått bort fra den tidligere praksisen med spenningssatte klemmer.

Med en tilnærmet fullisolert installasjon, blir det mer sikkert for fugler som ferdes rundt anlegget, i tillegg til at anlegget blir mindre utsatt for følgeskader ved trepåfall.

BLL-komponentene i Melbyes sortiment er testet og godkjent av Sintef.

Bygget for norske værforhold

I Norge har vi en lang kyst som til tider er utsatt for svært krevende værforhold. Korrosjon, råte, og diverse termiske påkjenninger, kan gjøre store skader. Vi i Melbye har vært med på å utvikle trygge BLL-komponenter som er designet for å vare, selv under de mest krevende værforholdene. Løsningene er kostnadseffektive, og krever minimalt  vedlikehold.

Dokumentasjon

BLL-løsningene våre har gjennomgått FEM-simuleringer, testinstallasjoner, samt testing i laboratorier. Til dette formålet har vi benyttet blant annet Sintef Energi i Trondheim. Det har blitt gjennomført både elektriske og mekaniske tester.

For å påse at egenskapene holder over tid, har vi testet materiell som har vært i drift over lengre tid under tøffe forhold, ved siden av nytt materiell.

Isolatorer som begrenser krypestrømmen

Vi har hatt som mål å ta frem isolatorer som begrenser krypstrømmen under alle typer forhold. Våre isolatorer har egenskaper som holder krypstrømmene under 1 mA, noe som forhindrer skade på isolasjonsmaterialet. Isolatorene gjør det mulig å bygge tette BLL-anlegg, som betyr at spenningssetting av isolatortopp ikke er nødvendig for å unngå erosjon.

Alle våre isolatorer har gjennomgått tester der godkjenning kan dokumenteres.

 • Strekkisolatorer og pendelisolatorer
  Våre strekkisolatorer og pendelisolatorer er spesielt utviklet for 12/24 kV-installasjoner med isolert line.
   
 • Linjestøtteisolator
  Vi tilbyr også linjestøtteisolator i silikon for bruk på BLL. Denne isolatoren har vertikal topp med vuggeklemme for linediameter 6,4-27 mm.

Klemmer som forhindrer skade på isolasjon og linje

I vårt BLL-sortiment finner du et bredt utvalg av avspenningsklemmer, hengeklemmer og avgreningsklemmer.

 • Avspenningsklemmer
  Våre avspenningsklemmer har blitt testet sammen med aktuell line, for å kunne holde tillatt mekanisk styrke uten glidning - og uten å skade isolasjonen.
   
 • Hengeklemmer
  Våre hengeklemmer (med eller uten trinsehjul) holder teststandardens krav til slippkapasitet uten at lina strippes. Klemmene kan også benyttes på blank line.
   
 • Avgreningsklemmer
  Alle våre isolerte avgreningsklemmer er vanntette, og er testet for penetreringsegenskaper og syklisk termisk belastning.

   

Vil du vite mer om våre løsninger? Ta kontakt med en av våre eksperter

Siste nyheter om linjemateriell fra Melbye

Ønsker du å få de siste nyhetene fra Melbye Energi?

Meld deg på vårt nyhetsbrev