Sparte 1300 arbeidstimer med Multikanaler fra Melbye

Da Ask Elektro AS fikk ansvaret for å håndtere den elektriske installasjonen i et industribygg på 25.000 m2, ble Multikanalene fra Melbye løsningen som sparte dem for både plass, krefter - og hele 80% av de kalkulerte arbeidstimene i prosjektet.

Utfordringen

Da Ask Elektro AS nylig fikk ansvaret for å håndtere den elektriske installasjonen i et industribygg på 25.000 m2 i Kongsberg kommune, var det opprinnelig prosjektert 7000 meter med tradisjonelle 110 mm rør. Men bygget, som krever en omfattende strømforsyning for å støtte ulike driftsbehov, hadde flere kryssende fundamenter. Plass ble derfor en utfordring. 

Løsningen

Løsningen ble Multikanalene fra Melbye, som sparer betydelig mer plass enn tradisjonelle rør. I dette prosjektet ble det lagt 850 meter med Multikanaler under byggets grunnmur - en prosess som krever mindre grøfteareal, minimalt med verktøy, og som kan h¨åndteres manuelt.

"I dette prosjektet har Multikanalene fra Melbye vært en game changer som har spart oss for utrolig mye tid og plass. Vi hadde prosjektert 1600 timer med tradisjonelle 110 mm rør, men med Multikanalene klarte vi å fullføre jobben på kun 300 timer. Dette har igjen resultert i en kostnadsbesparelse vi er svært fornøyde med!"

- Håkon Ask, prosjektleder i Ask Elektro AS


Plass spart = tid spart

I dette prosjektet ble det lagt 850 meter med 6-løps Multikanaler under byggets grunnmur.

Med en bredde på B=372xH265 mm (pluss 75 mm på hver side), oppnådde man en total bredde på grøften på kun 522 mm. Dette viste seg å være betydelig mindre enn alternativet med tradisjonelle 110 mm rør, som ville ha krevd en total bredde på 1560 mm. 

Denne besparelsen har ikke bare hatt effekt på selve gravearbeidet og forlegningen - men også på logistikken rundt lagring av Multikanalene, da 100 meter med rørføring får plass på én pall.


"For å installere Multikanalene trengs det ingen komplekse installasjonsprosedyrer som tunge løft eller store maskiner. Installasjonen går raskt, og seksjonene håndteres manuelt. For Ask Elektro AS førte dette til betydelige tidsbesparelser."

Erland Stakvik, salgssjef for Infrastruktur i Melbye


Sparte 80% av kalkulerte arbeidstimer

Kun 300 timer gikk med til å legge Multikanalene, sammenlignet med de 1600 timene som var kalkulert i prosjektet.

Kun 20% av de prosjekterte arbeidstimene ble brukt til installasjon - en tidsbesparelse på hele 80%.


Flere fordeler med våre Multikanaler 

Melbye er eksklusiv leverandør av Cubis Multikanaler (Multiducts) i Skandinavia - et innovativt flerkanalsystem som gir deg en fleksibel og plassbesparende løsning. Systemet monteres ved å sammenkoble meterlange seksjoner, som deretter kan stables oppå hverandre.

I tillegg til å ta mindre plass, kommer Multikanalene med flere fordeler for en mer effektiv installasjon:

  • Veier lite og kan håndteres manuelt
  • Rask montering med et sikkert klikksystem 
  • Enklere frakt
  • Glatte innervegger for en sikker kabelhåndtering
  • Finnes i fire ulike størrelser 
  • 2° fleksibilitet i skjøtene, tilpasset bøyninger/svinger
  • Laget av resirkulert plast og kan resirkuleres
Les mer om Multikanalene her

Om Ask Elektro AS

Ask Elektro AS (Tidligere kjent som Olaf Helge Ask AS) er en veletablert aktør i elektrobransjen, med røtter som strekker seg tilbake til 1961. Det familieeide firmaet tilbyr en omfattende rekke elektrotekniske tjenester til små og store bedrifter - inkludert sterkstrøm, svakstrøm, prosjektering og el-kontroll. Firmaet holder til i Hokksund utenfor Drammen, og utfører prosjekter i Viken, Oslo, Vestfold og Telemark. 

Vil du vite mer om Multikanalene - eller våre andre løsninger? Kontakt oss her: