Tilbake
Vi har utvidet fiberrør-sortimentet vårt - denne gangen med flere varianter av fiberrør med søketråd (DBB)! Det betyr at vi nå kan dekke et enda større bruksområde, med noen av markedets mest kvalitets- og prisgunstige fiberrør for mikro- og minikabel i aksessnett.

 

Vår prioritet er å alltid tilby fiberrør som gir pålitelige tilkoblinger over tid, og som er kostnadseffektive uten å gå på kompromiss med kvalitet. Samtidig vet vi at hver enkel fiberinstallasjon er unik, og at behovene dine kan variere. Sortimentet vårt med direkteforlagte fiberrør er derfor utvidet for å dekke et enda bredere bruksområde enn tidligere!

Uansett om du står ovenfor en mindre fiberinstallasjon eller om du har behov for ekstra høy ytelse, vil du alltid finne den løsningen du trenger hos oss. Rørene tar nå alt fra 1 til 12 fiberkabler, med dimensjoner fra 7/3,5 til 25/21 mm.

De direkteforlagte fiberrørene (DBB) er satt sammen av mikrorør med tykke vegger, som er designet for å tåle langvarige belastninger ved installasjon i bakken. Rørene er ideelle for utendørs bruk og gir en enestående stabilitet for mikrokabel og minikabel i aksessnett.

Se hele utvalget av våre DBB fiberrør med søketråd her

 

Egenskaper:
  • Inkludert søketråd/lyttetråd i kobber (0,8 mm)
  • Dimensjoner: Fra 7/3,5 mm til 25/21 mm
  • Forlegning: Direkte nedgravd
  • Bruksområde: Utendørs, for mikro/minikabel i aksessnett
  • Standarder: EN 50411-6-1, EN60794 og IEC 60794
  • Leveres som enkeltrør og bundlet
  • Antall rør i bunt: 2/4/7/12
  • Materialer: HDPE, med ytterkappe av MDPE
  • Type: Lavfriksjon

 

 

 

Søketråd i kobber – for ekstra gode signaloverføringer

På innsiden av rørets ytterkappe er det plassert en isolert søketråd/lyttetråd som forenkler installasjonen og vedlikeholdet, samtidig som det blir enklere å finne igjen nedgravde kabler og rør. Ettersom søketråden er laget av kobber, øker også beskyttelsen mot korrosjon. Samtidig oppnår du langt bedre signaloverføring enn med søketråder i stål.  


Tips: Smøremidlene som setter fart på fiberblåsingen


Kabelsmøremiddel Polywater Prelube 5000TM

Visste du at nesten alle feil i fiberkabler kan spores tilbake til skader som oppstod under installasjonen? Med hjelp av riktig type smøremiddel under prosessen med fiberblåsing, kan du forhindre slike skader og betydelig øke blåseavstanden.

Våre vannbaserte smøremidler fra Polywater® setter fart på fiberblåsingen – samtidig som du oppnår en skånsom installasjon. Disse smøremidlene fungerer like bra ved trekking av kabel.

Les mer om smøremidlene våre i denne artikkelen 

 

Skjøting av fiberrør

 

Skjøting av bundlede fiberrør

 

Plasser de to fiberrørene som skal skjøtes ved siden av hverandre. Bruk en rørskjøt eller lignende utstyr for å koble fibrene sammen, og følg produsentens instruksjoner for å sikre riktig tilkobling.

På denne siden finner du oversikt over skjøter som kan benyttes til mikrorør. Rørskjøtene kan forlegges direkte i grunn uten annen beskyttelse.

 

Beskyttelse mot fukt og smuss

 

 

 

Rørforsegling DB, 16mm - El.nr.2821558                            

Etter at fibrene er skjøtet og spleiset, bør skjøten beskyttes mot fuktighet, støv og andre ytre påvirkninger. Beskyttelsestilbehør som rørforseglinger og fuktsperrer hjelper deg med å sikre en pålitelig og langvarig forbindelse.

Les også: Delbare fuktsperrer fra Melbye

 

 

Kontakt oss gjerne for mer informasjon, eller for å få tips til hvilke fiberrør som passer best for ditt prosjekt. Vi ser frem til å hjelpe deg med å oppnå vellykkede og effektive fiberinstallasjoner!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Anders Hodt Borge

Key Account Manager anb@melbye.no +47 477 09 941