Tilbake

Her er smøremidlene som setter fart på fiberblåsingen

Visste du at nesten alle fiberkabelfeil kan spores tilbake til skader under installasjonen? Ved å bruke riktig type smøremiddel under fiberblåsingen, kan du hindre slike skader, og du kan øke blåseavstanden betraktelig. Polywater® sine vannbaserte smøremidler sørger for trygge og effektive fiberinstallasjoner, uansett om du skal trekke eller blåse fiber/mikrokabel. Du finner løsningene hos Melbye!

En trygg fiberinstallasjon starter med Polywater®

Med en historie som strekker seg helt tilbake til 1950, og med over 50 år som produsent av vannbaserte smøremidler, blir Polywater® sine smøremidler foretrukket av fiberinstallatører over store deler av verden. De vannbaserte smøremidlene fra Polywater gjør at du kan trekke eller blåse fiber både raskere og over lengre avstander, samtidig som du minimerer sjansen for å skade fiberen.

NB! Se sikkerhetsdatablad for produktene på EcoOnline sine sider.
Trykk her for en snarvei til sikkerhetsdatabladene.

*NB! Bortsett fra FTTx, er smøre/glidemiddelet fra Polywater ikke egnet for installasjoner av kabler med LSZH-kappe.
 

Smøremiddel for alle typer fiberinstallasjoner

Uansett om du skal trekke eller blåse fiber, om du skal installere kabel utendørs eller innendørs, kan Melbye levere det smøremiddelet du trenger fra Polywater.

Smøremidlene kan benyttes for alle typer fiberinstallasjoner, og kommer i forskjellige utførelser: tykt- eller tyntflytende på tube, praktisk spray for renslig påføring, eller smarte smøreservietter. Det finnes også et eget smøremiddel som er spesielt egnet for installasjon ved lave vintertemperaturer ned til – 30°C.

Polywater® Prelube 2000TM

Polywater® Prelube 2000TM er spesielt egnet ved innblåsing av fiberkabler med PE- eller PA-kappe, for innblåsing av rør i rør (SUB), eller for trekking av fiberkabel. Smøremiddelet er vannbasert, og vil ikke påvirke livslengden til hverken kabelen eller røret.

PreLube 2000™ anbefales for rør med innerdiameter ˃ 12 mm.

 

Polywater Prelube 2000TM, i 3,8 liters kanne.

Polywater® Prelube 5000TM – for mikrofiberkabel

Med Polywater® Prelube 5000TM får du et smøremiddel som er spesielt utviklet for blåsing av mikrofiberkabel med liten diameter. Dette smøremiddelet har en enkel påføring, og smøremiddelet sprer seg lengre inn i mikrorøret for å gi en minimal friksjon mellom fiber og rør.

Prelube 5000TM er anbefalt for rør med innerdiameter < 12 mm.                       

Polywater Prelube 5000TM, for mikrokabler med små diameter

Polywater® FTTx smøremiddel

Polywater® FTTx er et høykonsentrert smøremiddel for innendørsbruk, for alle typer kommunikasjonskabler og fiberkabler med LSZH-ytterkappe. FTTx-smøremidlene fra Polywater kan leveres både som smøreservietter og som spray.

Disse smøremiddelvariantene sørger for en ren prosess, sammenlignet med tradisjonelle voks- og gel-smøremidler.

Polywater® F – for innendørs trekking/blåsing av fiber

For trekking av fiberkabel under bakken, kan vi anbefale Polywater® F. Dette er et høyeffektivt og tyktflytende smøremiddel som er ideelt der det kreves lav trekkspenning. Smøremiddelet sørger for et jevnt belegg, som igjen reduserer friksjonen ved blåsing/trekking av kabel over lengre avstander.

Polywater® F – For trekking/blåsing innendørs – 0, 95 L
 

Den perfekte kompressoren for kabelblåsing: i.Comp 3

Den nye, mobile og oljefrie kompressoren i.Comp 3 fra KAESER, er den ideelle kompressoren for alle typer byggeplasser, og gir deg mange unike fordeler som setter standarden for lønnsom, brukervennlig og langsiktig drift.
 

I denne artikkelen kan du lese mer om fordelene til i.Comp 3.

Vil du vite mer om våre smarte løsninger innen fiber og infrastruktur?
Meld deg på vårt hyhetsbrev her!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Anders Hodt Borge

Business Unit Manager Infrastructure - Norway anb@melbye.no +47 477 09 941