Tilbake

I et marked som krever minimal nedetid på strømnettet, er vi vitner til en stadig voksende andel av entreprenører som spesialiserer seg på AUS-arbeid. Når man jobber innenfor dette området, er det spesielt viktig å tenke på sikkerheten, ved å velge riktig utstyr etter valgt arbeidsmetode. Du finner alt du trenger hos oss i Melbye! Vi tilbyr kvalitetsutstyr og verktøy som er spesielt utviklet for AUS, i tillegg til spesialtilpasset utstyr etter behov.


Når man jobber med AUS, er det viktig å benytte seg av rett utstyr for å ivareta sikkerheten i henhold til gjeldende forskrift og/eller interne rutiner. Ett eksempel kan være bruk av isolerende hansker eller isolerende stenger.

Hos Melbye sitter vi på ekspertisen og utstyret som gjør deg forberedt på ditt neste AUS-prosjekt! Vi kan tilby et omfattende utvalg av kvalitetsutstyr for dette området, i samarbeid med anerkjente firmaer verden over.

Her er noen av kategoriene vi leverer innen AUS:

  • Rengjøring, vedlikehold og reparasjon
  • Glassfiberstiger 1000V
  • Barhåndsdrakter
  • Verktøy og tilbehør
  • Isolerende stenger
  • Arbeidsplattformer i epoxy-glass
  • Hjelpetravers
  • AUS Shuntkabler
  • Lineholdere og lineløftere

 

Tildekningsutstyr for spenningsførende deler

For tildekning av spenningsførende deler, for eksempel ved utskifting av travers, stolper eller lignende – har vi et stort utvalg av tildekningsutstyr som kan dekke de fleste konfigurasjoner på distribusjonsnettet. Vi har også utstyr for regionalnett.

Arbeidsplattformer og tilbehør

Ved bruk av arbeidsplattform vil man oppnå bedre rekkevidde på anlegget i stolpen, og montøren vil bli stående i en bedre arbeidsposisjon. Vi leverer arbeidsplattformer i epoxyglass, som er spesielt tilpasset for AUS-arbeid. Våre arbeidsplattformer gir 30 cm isolerende avstand ved hjelp av 2 stk. glassfiberstenger som forbinder plattformen og festebraketten. Det er montert et sklisikkert belegg på plattformen slik at montøren får bedre fotfeste under arbeidet.

For bedre støtte og ekstra sikkerhet, kan rekkverk også bestilles. (Pivotbasen er ikke inkludert, men kan bestilles separat.)

Hjelpetravers og tilbehør

For utskifting av oppheng i nettanlegget, har vi løsninger for også dette. Vi leverer hjelpetravers konfigurert for lineløfter, og for kran/liftbom. Hjelpetraversen fungerer som et godt hjelpemiddel ved for eksempel stolpeskifte, skifte av travers eller ved isolatorskifte.

Vi leverer også diverse tilbehør innen denne kategorien – for eksempel lineholder med trinse, festebraketter, isolatorer, stigbøyler og klemmer.

AUS betjeningsstenger og tilbehør

Vi leverer også alt du trenger av betjeningsstenger og tilbehør for AUS. Kategorien omfatter alt fra klostang og pipenøkkelstang, til kuttesakser og linegripere.

Tilbehør som sikkerhetsskjerm og verktøystativ for ekstra beskyttelse, eller verktøy til bruk på betjeningsstenger med ABC-feste, finner du også i vårt sortiment. 

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Trond Groven

Key Account Manager Central Region trg@melbye.no +47 976 14 662