Tilbake

En problemfri kabeltrekking krever mer enn bare kraft og teknikk, du må også sørge for at kabel og utstyr er helt fritt for smuss og at du bruker riktig type smøremiddel. Men noen produkter være direkte skadelige for miljøet, brukeren eller for kabelens isolasjon. Produktsjef Gunnar guider deg derfor gjennom rens- og smøremidlene våre fra Polywater, som er både effektive - og skånsomme - i bruk.

 

Kabeltrekking kan være en utfordrende oppgave, spesielt når du har med lange avstander eller mange svinger å gjøre. Uten riktig smøremiddel kan friksjonen mellom kabelen og røret føre til kabelskader, kostbare reparasjoner og unødvendig nedetid. Rengjøringsmidler, på den annen side, er avgjørende for å fjerne smuss og urenheter som kan forstyrre kabeltrekket eller ødelegge kabelen.

For å gjøre denne prosessen enklere, har Polywater® utviklet et bredt utvalg av rens- og smøremidler som til enhver tid følger markedets strenge krav.

Sammen med produktsjef Gunnar Huynh skal vi se nærmere på noen av dem i denne artikkelen.

PS! For å se hele produktutvalget vårt fra Polywater, kan du ta en titt i denne katalogen.

Trygg og effektiv kabelrengjøring med Polywater

- For rengjøring av kabel og tilbehør, kan jeg anbefale HP ™ Cleaner-serien fra Polywater®, som renser effektivt uten å etterlate seg rester. Dette er et sikkert alternativ til rengjøringsmidler med klor, og som fordamper raskt - uten å utløse skadelige gasser. I tillegg er produktet fri for kreftfremkallende stoffer, forklarer produktsjef Gunnar Huynh.

HP ™ Cleaner-serien består av ikke-ledende rengjøringsprodukter som fjerner avfallsstoffer, silikonfett, geleer, transformatoroljer og andre typer forurensninger svært effektivt – og uten å etterlate seg rester.

Fra serien kan du velge mellom rengjøringsmidler på flaske/spann, eller forhåndsmettede renseservietter på boks.

Disse lofrie renseserviettene er et trygt alternativ for rengjøring av elektrisk utstyr, og sørger for effektiv rengjøring av selv de minste detaljene. I forpakningen finner du kluter som er forhåndsmettede med en nøye målt mengde løsningsmiddel, som gjør det mulig å begrense løsningsmiddeldampen til under yrkesmessige eksponeringsgrenser samtidig som du unngår unødvendig søl.

Renseserviettene oppfyller IEEE 1493 fysiske krav til kompatibilitet med gummi og plast, og består også IEEE 1493 elektriske krav til isolasjonsskjold. Produktet er ikke-korrosiv mot kobber og andre metaller, har en høy dielektrisk styrke på over 40 kV, og et lavt restinnhold på mindre enn 100 ppm.

Lofrie renseservietter på boks, el.nr. 1835784

 

Polywater Type HP på flaske fungerer derimot utmerket når du har behov for å skylle av, rense eller bløtlegge hele produkter eller større deler. Akkurat som renseserviettene i den samme serien, er dette et produkt som ikke etterlater seg rester og som fordamper hurtig ved bruk.

Polywater® J – smøremiddelet som får fart på kabeltrekkingen

Polywater® J er et vannbasert og ikke-ledende kabelsmøremiddel som i over 30 år har bevist sine evner til å gjøre kabeltrekkingen mer effektiv. Smøremiddelet anbefales til trekking av blant annet TSLF, TFXP, PN, PFSP, i tillegg til de fleste andre kabler ved trekking i rør. Ettersom smøremiddelet er saktetørkende, beholder det egenskapene i flere måneder etter bruk.

- I tillegg til å være pH-nøytralt og fri for giftige stoffer, er dette smøremiddelet nesten fullstendig nedbrytbart. Biprodukter som genereres under nedbrytningen utgjør minimal skade på omgivelsene, forklarer produktsjefen.

Han legger til at Polywater® J er et ikke-brennbart produkt, som sammen med brannhemmende kabler/systemer hindrer flammespredning.

 

Fra Polywater® J kan du velge mellom:

-       Kabelglidemiddel på flaske (0, 95 L)

-       Kabelglidemiddel på spann (3, 78 L)

-       Kabelglidemiddel på bøtte (18, 9 L)

Kabelsmøremiddel Polywater® J oppfyller alle kravene i henhold til NEK 400:2018.

Kabelsmøremiddelet Polywater® J på bøtte

 

Vi hjelper deg med prosjektet ditt!

Står du ovenfor et kabel- eller linjeprosjekt? Da kan vi hjelpe deg! Vi har både den ekspertisen og det utstyret du trenger – uansett spenningsnivå. Vi er der for deg fra planlegging til gjennomføring. I denne artikkelen kan du se eksempler på det vi kan levere av maskiner og utstyr.

Du kan også melde deg på nyhetsbrevet vårt! Der får du spennende nyheter, nyttige tips og triks om produktene våre, og informasjon om arrangementer rett inn i innboksen din!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Gunnar Huynh

Teamleader Product guh@melbye.no +47 975 36 509