Tilbake

Som leverandør av maskiner og utstyr fra OMAC, kan Melbye levere alt du trenger for prosjekter innen linjebygging og kabelanlegg - uansett spenningsnivå. Vi hjelper deg med å velge de riktige løsningene til ditt prosjekt! I denne artikkelen går vi nærmere inn på de ulike løsningene vi kan tilby fra OMAC. 

Komplett utvalg fra OMAC


-Utstyret fra OMAC dekker alle dine behov innen linje- og kabelprosjekter. Dette er løsninger som kan benyttes for alle spenningsnivåer, forteller Melbyes produktsjef for Energi, Robert Cowburn.

Melbye leverer hele spekteret:

 • Vinsjer med kapasitet fra 3 til 60 tonn
 • Trommelstativer med kapasitet fra 7 til 90 tonn
 • Bremsemaskiner i forskjellige utførelser
 • Kombimaskiner (vinsj og brems i samme maskin)
 • En rekke tilleggsutstyr

Men la oss først fortelle litt om produsenten selv. Det er nemlig ikke uten grunn at vi er stolte over å være eksklusiv leverandør av nettopp OMAC sine løsninger. Den italienske, familiedrevne produsenten har nemlig over 65 års erfaring fra markedet, og det meste av produksjonen foregår på eget hus.

-Dette gjør det mulig å alltid ha full kontroll over produksjonslinjen. Det gjør det også mulig å tilpasse løsninger individuelt etter spesifikke behov, forklarer Cowburn.

Trommelstativer for både kabel og linje

Blant OMAC sine mange trommelstativer, finner du den populære og brukervennlige F155-serien, som har en løftekapasitet fra 7 til 90 tonn. Stativene lar seg enkelt tilpasse etter behov, og det kan monteres motordrift for drift av trommel.

 • Løftekapasitet: 7 til 90 tonn
 • Bremsesystem tilpasset bruk og vekt på trommel       
 • Aksling med kulelager for enkel utkjøring av kabel
 • Hydrauliske jekker for løfting av trommel
 • Hydraulikkmotor for innspoling og utlegging av kabel
 • Kompatibel med OMAC bremsemaskiner

Trommelstativ F155 fra OMAC

Vinsjer for alle typer prosjekter

Vinsjene til OMAC kommer med forskjellig tilleggsutstyr og flere smarte, innebygde funksjoner. Kapasitet: fra 3 til 60 tonn.

-Alle vinsjene fra OMAC er standardisert med et 7-tommers touchdisplay med norsk brukersnitt, i tillegg til en harddisk som dokumenterer og lagrer all strekking underveis i arbeidet. Dette bidrar til å gjøre jobben enklere for operatøren, og man får full dokumentasjon på all strekking, forklarer Cowburn.

Kabelvinsj UP30/50

Til trekking av kabel kan vi blant annet anbefale UP-serien med kabelvinsjer fra OMAC. Disse vinsjene har en maks trekkraft på 30-50 kN, og når en hastighet på opptil 80 m/min.

Se vår produktsjef Robert Cowburn presentere vinsj UP50 her:


Bremsemaskiner

Utvalget av bremsemaskiner omfatter alt fra enkle maskiner uten motor, til komplette maskiner med motordrift. Bremsemaskinene kan leveres med opptil seks hydrauliske systemer, som gjør det mulig å strekke tilsvarende liner samtidig.

Maks bremsekapasitet: 25-280 kN.

Kombimaskiner

 

En kombinert vinsj og brems fra OMAC gir deg maks effektivitet i linjeprosjekter. Med disse maskinene kan du enkelt veksle mellom de ulike funksjonene ved å trykke på en knapp.

Kombimaskinene egner seg spesielt godt der du skal skifte ut eksisterende line, eller der du skal benytte gammel line til å trekke ut ny. Maskinene kan leveres med opptil seks hydrauliske systemer og flere ulike motorstørrelser.

Kombimaskin med vinsj og brems

Trommelstativ spesialtilpasset for båt

Ved legging, flytting eller innspoling av kabel under vann, er norske entreprenører i havindustrien avhengig av maskiner som takler utfordringen. Melbye har tidligere levert løsninger til blant annet Norsk Havservice AS og Frøy Aquaservice, og kan tilby trommelstativ og annet utstyr som er spesielt tilpasset for bruk på båt.

OMAC trommelstativ, spesialtilpasset for båt

Et stort utvalg av utstyr

Det er ikke bare maskiner vi leverer fra OMAC, men også et solid utvalg av utstyr som gjør det enkelt å utføre jobben effektivt og trygt. I sortimentet finner du blant annet:

 • Utkjøringstrinser og helikoptertrinser
 • Strekkestrømper og svivler
 • Linjesykler og linjevogner
 • Stiger
 • Måleutstyr

Utkjøringstrinse og helikoptertrinse fra OMAC

Vi hjelper deg med ditt prosjekt!

 

- Det tette samarbeidet mellom OMAC og Melbye gir deg ikke bare de råeste løsningene, men sørger også for en support som hele tiden er tilgjengelig fra våre norske kontorer, avslutter Cowburn.

Vil du vite mer om hva vi kan bidra med i ditt prosjekt? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg i gang!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Thomas Berve

Business Unit Manager Energy Norway thb@melbye.no +47 959 18 451