Tilbake

Hos oss i Melbye finner du både ekspertisen og utstyret som sikrer pålitelige nettverksforbindelser, til tross for geografiske utfordringer. Det er sjøfiberkablene våre et godt eksempel på! Les mer om hvordan vi kan ta fiberinstallasjonen din til nye dybder – rettere sagt ned til 120 meters dyp!

Sjøfiberkabel fra Melbye - her fra et prosjekt med forlegning av kabel ut til Singløya, den nordligste av øyene i Hvaler kommune.

 

I et samfunn med stadig økende behov for gode nettverksforbindelser, er det viktigere enn noensinne at samfunn og næringsliv ikke blir svekket av geografiske utfordringer. Fiberkabler som tåler ekstreme forhold, er derfor en nøkkelkomponent i moderne infrastrukturløsninger – og det er her sjøfiberkabler kommer inn i bildet.

Hos oss finner du alt det utstyret du trenger for å sikre pålitelige installasjoner - blant annet høykvalitets sjøfiberkabler som kan forlegges helt ned til 120 meters dyp.

Sjøfiberkabler for forlegning ned til 120 meters dyp

Sjøfiberkablene våre er spesielt egnet for direkte forlegning i innsjøer og fjorder.  

Ettersom en sjøkabel er lite tilgjengelig, og reparasjonstiden kan ta lang tid, er det viktig at kabelen tåler de forholdene den blir utsatt for på sjøbunnen - selv etter lang tid uten vedlikehold. Med våre sjøfiberkabler er du sikret nettopp dette, med egenskaper som blant annet stålarmering og ekstra PE-kappe for beskyttelse mot høy trykkbelastning.

Sjøkablene våre leveres i to ulike varianter: 12-24 fiber (CLT) og 48-144 fiber (MLT). Kablene kan forlegges direkte i vann, ned til 110-120 meters dyp.
 

El. nr. 1082860 – Sjøfiberkabel CLT- 12 fiber (Ned til 120 meters dyp)

El. nr. 1082863 – Sjøfiberkabel MLT - 48 fiber (Ned til 110 meters dyp)

Egenskaper:

  • Mekaniske tester i henhold til IEC 60794-1-2
  • UV-bestandig
  • Langsgående vanntett
  • Doble halogenfrie ytterkapper av HDPE og MDPE
  • Ståltrådarmering
  • FRP strekkelement
  • Aramidgarn

 

Sjøfiberkabel fra Melbye

 

Senkning av rør/sjøkabel

Sjøkabelsenking starter vanligvis fra land. For å hindre at røret fylles for raskt med vann, må luft blåses inn i den andre enden. Trykket må justeres og kontinuerlig overvåkes mens røret synker ned til sjøbunnen, slik at det oppnås riktig balanse mellom luft og vann. Det er viktig å unngå for mye bøying av røret, da dette kan skade kabelen.

Etter at sjøkabelen er senket, er det viktig å utføre en grundig etterkontroll for å identifisere potensielle skader eller slitasje på kabelen og røret

Sikring av rør i landtak

Sikkerhet og beskyttelse ved strandsonen kan være avgjørende ved legging av sjøkabler. For å minimere påkjenninger fra ytre faktorer i strandsone/landtak, anbefaler vi ofte nedgravning og bruk av kabelvernrør.

Vi i Melbye leverer kabelvernrør som er produsert med duktilt stål i samsvar med ISO 1083/JS/400-15/S-standardene. For å sikre maksimal beskyttelse er rørene lakkert både innvendig og utvendig med bitumen-lakk i henhold til ISO 8179-standarden. Dette gir ekstra korrosjonsbestandighet og lang levetid.

For montering og festing av rørene, benytter vi syrefaste bolter, skruer og skiver av høy kvalitet – som er nøye utvalgt for å møte kravene til pålitelighet og holdbarhet. Vi tilbyr spesifikke bolter som passer for bruk både på land og i sjø, slik at du kan være trygg på at festingen er sikker og pålitelig under ulike forhold.


Se vårt utvalg av rør for landtak her
Farvannsskilt

For å sikre sjøkablene dine, og for å sørge for trygg ferdsel, spiller farvannsskilt en avgjørende rolle. Hos oss finner du farvannsskilt som er i samsvar med "Forskrift om farvannsskilt og navigasjonsretninger", og som oppfyller nødvendige standarder og krav til synlighet.

Skiltene blir satt opp ved utgangs- og inngangspunktene til sjøkabelen, slik at sjøfarende blir varslet om viktigheten av å unngå ankring i dette området. For å sikre maksimal holdbarhet og motstand mot sjøvann, er farvannsskiltene våre produsert i eloksert 3 mm aluminium, og belagt med spesialvinyl. Denne konstruksjonen gir skiltene både robuste og værbestandige egenskaper.

Les mer om våre farvannsskilt her!

Farvannsskilt fra Melbye – «Ankring forbudt»


*Les også: «Godkjente farvannsskilter og kabelvernrør fra Melbye»
 
En fiberinstallasjon innen trygge rammer

Når du velger et samarbeid med Melbye, får du ikke bare en partner som er dedikert til smarte løsninger og teknologisk innovasjon, men også en samarbeidspartner som forstår de unike utfordringene som kommer med krevende fiberinstallasjoner.

Teamet vårt har omfattende erfaring med en rekke ulike fiberprosjekter – inkludert fiberinstallasjoner under vann. Vi har både kunnskapen og utstyret som sikrer at installasjonen blir gjort innen trygge rammer, uten å gå på kompromiss med ytelse eller kvalitet.

Kontakt oss i dag dersom du ønsker demonstrasjon av utstyr, om du har spørsmål om våre løsninger – eller om du ønsker å slå av en uforpliktende prat om ditt neste fiberprosjekt!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Anders Hodt Borge

Key Account Manager anb@melbye.no +47 477 09 941