Tilbake

Slik renser du fiberkablene dine!

Når det gjelder fiberoptiske kabler, er veien kort fra problemfri drift til trafikkbrudd. Ofte skal det ikke mer enn et bittelite støvkorn til! Rengjøring og etterkontroll av endeflatene er derfor helt essensielt for å oppnå gode forbindelser. Hos Melbye finner du alt det utstyret du trenger for effektiv rengjøring og inspeksjon av fiberoptiske kabler. Her får du våre beste tips til hvordan du kan holde fiberkablene dine skinnene rene!

«Å inspisere, kontrollere og rense kontaktene før, under og etter installasjonen, er like viktig som å velge kontakter av god kvalitet.»

- Inger Helen Sømoen, produktsjef på Fiber i Melbye.

Partikler og smuss på endeflaten til fibrene vil skape problemer som riper i glassoverflaten, ustabilitet, og andre utfordringer som kan forstyrre lysoverføringen. Det er derfor veldig viktig å holde fiberens endeflate og hylse helt ren! For at SC-fiberoptiske kabler skal yte tilfredsstillende, må også SC-kontakten holdes ren og støvfri. Selv det minste spor av olje og støv, kan medføre tap av lys og redusert signaleffekt.

Krav til rensing før og etter en fiberinstallasjon

Rensing og kontroll av fiberoptiske kontaktflater er påkrevd, både før og etter installasjon – i henhold til IEC 61300-3-35. For mer detaljer rundt kravene til rensing, se NEK EN50173 og 50174.

Inspiser fiberen med et fibermikroskop

Et fibermikroskop er et viktig instrument som alltid bør benyttes både før, under og etter fiberrensingen for å inspisere kontaktflatene. På den måten kan du dokumentere og analysere støv, riper og forurensning som ligger på fiberen

Fibermikroskop OCI-20BN overfører enkelt og greit resultatene til telefonen din via wifi, med en egen app: FiberEye2. Der viser den både bilder og video av kontaktflatene, noe som gir deg en nøyaktig inspeksjon fiberen. Du kan også velge å overføre resultatene til PC-en din, med medfølgende USB-kabel og mikroskopets analyse-software.

OCI-20BN leveres sammen med adaptere for LC (1,25) og PC (2,5), både hun og han.

 

Fibermikroskop OCI-20BN med wifi-overføring

 

Fiberrensepennen som rengjør der du ikke kommer til

For å rense kontakter som befinner seg på områder med liten plass, der det er begrenset tilgang til adaptere/kontakter, gjør vår nye rensepenn jobben. Den er 110 mm lang, og kommer derfor enkelt til på trange områder. Der fjerner den støv, olje og annet smuss, uten å skade endeflatene.

Fiberrensepennen OPTIC PEN har en kapasitet på hele 800 rens!

Unngå forurensede overflater med Polywater® AquaKleenTM

En annen stilig sak er Polywater® AquaKleenTM, en vannbasert fiberrenser som effektivt fjerner støv, lo, fingeravtrykk, olje og annet smuss. Ved hjelp av anti-statisk elektrisitet sørger den også for at overflaten blir mindre utsatt for forurensning på senere tidspunkt.

AquaKleenTM kan leveres enten på tube, eller på en praktisk sprayflaske.

 

 AquaKleenTM rensemiddel fra Polywater®

Kostnadseffektivt og skånsomt med Polywater® SqueekyKleenTM

Polywater® SqueekyKleenTM er en trygg og effektiv gel-renser for fiberkabler, som sørger for å fjerne alle rester av belegg etter loosetube-fibre, og holder skjøteutstyret ditt rent. Den renser og tørker fiberen ved bruk av kun én til to kluter. Med andre ord, en tids- og kostnadseffektiv løsning!

Den kjemiske lukten er dessuten redusert, og dampkonsentrasjonene blir holdt til et minimum. Dette gir fordeler for arbeidsmiljøet! Dette rensemiddelet er også mer skånsom for hendende enn mange andre fiberrensemidler på markedet

 


SqueekyKleenTM finnes tilgjengelig som renseservietter à 300 stk., og på tube.

Lofrie renseservietter for fiber og konnektorer

En annen svært effektiv og praktisk variant, er våre lofrie og myke renseservietter for fiber og konnektorer. Serviettene leveres i en praktisk dispenser som inneholder 175 stk. servietter.

Dispenseren er utstyrt med beskyttende pad for å kunne legge an konnektor ved rens, slik at endeflaten på konnektoren ikke blir skadet. 

FiberKleen renseservietter

Smøremidler som setter fart på fiberblåsingen!

Skal du blåse fiber? Vi har et stort utvalg av smøremidler som gjør jobben enklere og mer effektivt! I denne artikkelen viser vi vårt utvalg av smøremidler fra Polywater!
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du vite mer om våre fiberløsninger? I vårt nyhetsbrev gir vi deg smarte tips om våre produkter, lanseringer og kampanjer, og du får informasjon om kommende arrangementer som kan være verdt å få med seg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

 

El.nr. 6923006 - Rensepenn OPTIC PEN 1,25 mm, kort 800 rens, for LC kontakt/adapter

El.nr. 9107033 - Rensepenn OPTIC PEN 2,5 mm, kort 800 rens, for SC kontakt/adapter

El.nr. 6923406 - Rensepenn, for 2,5 mm konnektor, 800 rens

El.nr. 6923407 - Rensepenn, for 1,25 mm konnektor, 800 rens

El.nr. 6923300 - Renseservietter m/alkohol fiberkabel (våt + tørr duk)

El.nr. 6923351 - Rensevæske, SqueekyKleen for rens av fiberkabel, 0,95 liter

El.nr. 6923363 - Renseservietter SqueekyKleen for rens av fiber, boks 300 stk

El.nr. 6923360 - Rensevæske, AquaKleen for rens av fiber 60ml Drypp flaske

El.nr. 6923408 - Rensekassett for fiber kontakter

El.nr. 6923409 - Erstatningsbånd for rensekassett 6923408

El.nr. 6923424 - Renseservietter m/dispenser 175 stk. servietter

El.nr. 6923425 - Renseservitter refill til DT-D175, 6923424

El.nr. 6923390 - Renseservietter OptiC PreP, 50stk/pk

El.nr. 6923361 - Rensevæske AquaKleen for rens av fiber 60ml Spray flaske

El.nr. 7130020 - Boks for fiberavfall Rød og gul

El.nr. 6923373 - Dispenser for rensesprit, låsbar

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Inger Helen Sømoen

Product Manager ins@melbye.no +47 477 19 673