Tilbake

Med til sammen 100 års erfaring fra konsultasjons- og entreprenørarbeid, vet Evolent viktigheten av å bruke smarte, tidseffektive og holdbare løsninger i komplekse prosjekter. I prosjektet «Fjärrstyrning Mora», har Melbyes Protrough gitt flere fordeler for entreprenøren.Gjør kabelhåndteringen enklere


- Prosjektet går ut på at all togtrafikk gjennom Mora skal kunne fjernstyres, i stedet for dagens lokale styring, forteller Tobias Göransson, delprosjektleder i Evolent.

”Fjärrstyrning Mora” vil gi et mer sikkert, fleksibelt og kostnadseffektivt jernbanesystem. Prosjektet innebærer blant annet ny kanalisasjon for el-, IT-, og signalkommunikasjon. Da Trafikverket ga oppgaven til Evolent, ble Melbyes Protrough ganske raskt et sikkert valg.

 


Melbyes kabelkanal Protrough i ”Fjärrstyrning Mora”-prosjektet


- Protrough har resultert i en enkel og effektiv montering, om man sammenligner med tradisjonelle alternativer. De lette modulene har vært enkle å håndtere, og kan i tillegg monteres på innsiden av broen. Dette har bidratt til å gjøre kabelhåndteringen enklere, forklarer Göransson.


Effektivt alternativ til tradisjonelle kabelkanaler

Melbyes Protrough er produsert i glassfiberarmert plast (GRP), og består av lette, 1-meter lange seksjoner som enkelt bygges sammen manuelt. Det betyr at håndteringen går betydelig mye enklere enn ved for eksempel alternativer i betong.

Fordeler:

  • Produsert i glassfiberarmert plast (GRP)
  • Lette moduler – opp till 20 kg
  • God holdbarhet
  • Enkel montering med klikksystem
  • Ingen varmeeksponering eller termisk ekspansjon
  • Stort sortiment av tilbehør
  • Kan monteres på innsiden av broen
     

Kan legges på innsiden av broen

- Der tradisjonelle alternativer ofte monteres på utsiden av broen, var det et stort pluss at Protrough kunne forlegges på innsiden. Dette har resultert i en mer tidseffektiv løsning, sier Göransson.

Ved å benytte en kabelkanal som kan legges på innsiden av broen, minimerer du behovet for arbeidsplattformer, og arbeidstiden blir kortere. Dette gjør det også enklere å inspisere i etterkant, da kabelkanalen blir betydelig enklere å åpne når den er plassert på innsiden.


Protrough kan monteres på innsiden av broen – en tidseffektiv og praktisk løsning.

 

Smidig og sikker installasjon

Med en vekt på under 20 kg, gir Protrough gode helse- og sikkerhetsmessige fordeler – sammenlignet med tradisjonelle betongkanaler som kan veie over 90 kg.

Protrough kan løftes og installeres av en person i henhold til forskriftene for manuell håndtering. Takket være den lave vekten og brukervennligheten, får du en tid- og kostnadseffektiv løsning.

Protrough kabelkanal monteres enkelt med han- og hunavslutninger. Lokket har en unik koblingsbeskyttelse og kobles enkelt til ved hjelp av glidemekanisme.

Tilbehør: Fem-veis kobling og 30° stigning

Til kabelkanalen Protrough finnes det et stort antall fleksibelt tilbehør som gjør at systemet klarer krappe svinger, stigninger, naturlige kurver og andre hindringer.

Eksempler på tilbehør:

Femveiskobling
Protroughs unike fem-veis koblingsboks er den aller første på markedet. Koblingsboksen sørger for å gi ekstra fleksibilitet, med justeringsmuligheter for fem-veis inn- og utgående kanaler etter ditt behov.

30° stigning
Protroughs tilkoblingssystem for stigninger er utformet for å gjøre det enklere å løse brå endringer i stigninger – som for eksempel hindringer på stedet, tilkobling til høyreliggende kanal, eller installeringer i veifyllinger.

Har du spørsmål om Protrough, eller ønsker du å vite mer om våre andre betongfrie løsninger? Kontakt gjerne en av våre eksperter! Vi hjelper deg med å finne de beste løsningene til ditt prosjekt, og kommer gjerne for å demonstrere våre produkter!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Erland Stakvik

Sales Manager ers@melbye.no +47 938 70 582