Tilbake

Når man jobber med fiberinstallasjoner, er det svært viktig at man benytter skånsomme – men også tidseffektive og smarte løsninger. Hos Melbye finner du alt det utstyret og tilbehøret du trenger for å oppnå effektive fiberinstallasjoner med lang livstid. Med de tykkveggede fiberrørene fra Melbye, får du nettopp dette – og litt til. 

Tykkveggede fiberrør for utendørs kanalisasjon 

Melbyes fiberrør er spesielt godt egnet for utendørs kanalisasjon, for mikrokabel og minikabel i aksessnett. Rørene er tykkveggede, og har et indre silikonsjikt for å minimere friksjonen mot kabelen. Dette gir deg en skånsom kabelinstallasjon, både ved ut- og innblåsing av kabel.  

NB! For å oppnå optimal blåseevne, bør du benytte en kabel med en ytre diameter på 9,0 – 13,0 mm. 

Egenskaper: 

  • Forlegning: Direkte nedgravd 
  • Bruksområde: Kanalisasjon utendørs  
  • Halogenfrie  
  • Lang levetid 
  • Med eller uten søketråd i kobber 
  • Transport/lagringstemperatur: - 40°C til + 70°C 
  • Anbefalt installasjonstemperatur: - 5°C til + 60°C 

Melbyes fiberrør finnes i flere ulike varianter:  
Enkeltrør, 2-4 rør i bunt, samt med eller uten søketråd. 

Isolert søketråd i kobber  

Melbyes fiberrør finnes også med søketråd/lyttetråd som ligger godt beskyttet under ytterkappen. På denne måten kan man enkelt dokumentere og gjenfinne kabler/rør på et senere tidspunkt. Dette bidrar til å øke kvaliteten i arbeidet, og sparer både tid og kostnader ved eventuelle eksterne løsninger. 

Søketråden er en isolert 0,8 mm kobberkabel som gir økt beskyttelse mot korrosjon. Kobberkabelen gir også bedre signaloverføringsevne, sammenlignet med søketråder i stål.  

Fiberrørene fra Melbye finnes også med søketråd i kobber,  
for enkel lokasjon av kabler og rør. 

En utendørs fiberinstallasjon med lang levetid 

De tykkveggede fiberrørene er designet for å bevare kvaliteten over lengre tid i bakken. Rørene er produsert i motstandsdyktig HDPE (High Density Polyethylene).

Det indre silikonsjiktet i rørene sørger for at friksjonen mellom kabel og rør minimeres, og du får en mer skånsom kabelblåsing.   

Fiberrørene fra Melbye er spesielt egnet for forlegning utendørs i bakken.  

Alt du trenger av tilbehør til fiberinstallasjonen 

Hos Melbye finner du alt du trenger av rørtilbehør - for alle typer fiberinstallasjoner. I sortimentet finnes blant annet hurtigkoblinger for å rettskjøte fiberrør, overganger, delbare fuktsperrer, og endeforseglinger som forhindrer smuss- og vanninntrenging.
Melbye leverer også varselnett som fremhever og beskytter fiberinstallasjonene dine.

Rørtilbehør for alle typer fiberinstallasjoner finner du hos Melbye 

Eksempel på feilinstallasjon. Her er det brukt tape i stedet for endeforsegling. Tapen forvitrer, og du får vanninntrengning i rørene.  

Rørskjøter: 
Vann- og gasstette rørskjøter som benyttes til skjøting av mikrorør. Rørskjøter med beskyttelseskappe kan forlegges direkte i grunn, uten annen beskyttelse. Disse passer derfor utmerket for skjøting av tykkveggede rør. 


El.nr. 2821553 – Rørskjøt

El.nr. 2821596 – Rørskjøt overgang

El.nr. 2821597 – Rørskjøt overgang

El.nr. 2821598 – Rørskjøt overgang

 
Rørforseglinger:
Rørforsegling benyttes for å tette/forsegle fiberrør mot vann/smussinntregning. Koplingen festes til røret ved at rørenden trykkes inn i koplingen. (push and pull) 


El.nr. 2822272Rørforsegling


Endehetter og fuktsperrer:
Endehetter benyttes for midlertidig beskyttelse mot smuss, fukt og vanninntrenging, og fuktsperrer hindrer vann og damp fra å trenge inn i røret. Melbyes endehette er gjenbrukbar, og kan benyttes på installerte rør, samt på rør som lagres.


El.nr. 2821532 – Endehette


El.nr. 9102198-9102202 - Fuktsperrer
 

Ta gjerne kontakt med en av våre eksperter dersom du trenger tips og råd til din fiberinstallasjon!

Ønsker du mer informasjon om våre løsninger? I vårt nyhetsbrev gir vi deg nyttig informasjon om produktlanseringer, kampanjer og tilbud, og gode tips om våre produkter.
 

 

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Anders Hodt Borge

Business Unit Manager Infrastructure - Norway anb@melbye.no +47 477 09 941