Tilbake

Skellefteå Kraft står overfor omfattende ombygginger av strømnettet for å møte det økende energibehovet i regionen. Med nye, store forbrukskunder og utvidelser av vind- og solcelleanlegg, må både kapasiteten og påliteligheten til strømnettet forbedres. Som en del av dette arbeidet har Skellefteå Kraft valgt komposittstolper fra Melbye for å styrke kraftoverføringen i regionen.

Hvorfor er oppgraderingen av strømnettet nødvendig?

I løpet av de neste fem årene planlegger Skellefteå Kraft å bygge mer enn 200 km med 170 kV-linjer og over 50 km med 36 kV-linjer, bare på sitt regionnett. Dette omfattende prosjektet er en del av selskapets langsiktige plan for å møte det økende energibehovet og sikre en stabil strømforsyning i en region som raskt utvikler seg med nye energikilder.

Behovet for å oppgradere kraftoverføringen i Skellefteå-regionen skyldes flere faktorer. Foruten økt strømforbruk fra nye, store kunder, kobler Skellefteå Kraft også til nye vind- og solcelleanlegg på nettet. Samtidig erstattes eldre linjer for å fremtidssikre strømnettet. Dette er et nødvendig tiltak for å holde tritt med den pågående veksten i både befolkning og industri i regionen.

Fordelene med Melbyes kompositstolper

Valget av Melbyes kompositstolper var basert på deres robuste egenskaper og anvendelighet i ulike typer terreng. Kompositstolpene er spesielt nyttige der det er behov for høyere stolper enn det tradisjonelle trestolper kan tilby, eller i områder som er vanskelig tilgjengelige. Disse stolpene krever også betydelig mindre vedlikehold, noe som reduserer driftsavbrudd og sparer både tid og ressurser.

Vi ser Melbyes kompositstolper som svært fordelaktige der vi trenger høyere stolper eller i områder som er vanskelig å nå, da kompositstolpene er robuste og krever mindre vedlikehold over tid., forklarer Lars Axén, prosjektleder i Skellefteå Kraft.
– Lars Axén, prosjektledare på Skellefteå Kraft

Miljøfordeler og bærekraft

Skellefteå Kraft ser også langsiktige miljøfordeler ved å bruke komposittstolper i stedet for tradisjonelle materialer som treverk. Komposittstolpene er motstandsdyktige mot råte ved stolpefoten og tiltrekker seg færre fugler som bygger reir, som for eksempel svartspetten. Dette resulterer i redusert miljøpåvirkning og lavere vedlikeholdskostnader.

Disse egenskapene gjør komposittstolpene til et mer bærekraftig alternativ, i en tid hvor både energieffektivitet og miljøhensyn er i fokus.

Oppsummering

Ved å bruke komposittstolper fra Melbye, er Skellefteå Kraft sikret et strømnett som er rustet for fremtidens krav. Med utvidelsen av linjenettet og de bærekraftige fordelene komposittstolpene gir, kan Skellefteå Kraft fortsette å spille en viktig rolle i regionens energiomstilling og vekst.

 

Evelina Gillberg

Content Creator evg@melbye.se +46 703 127 120

Kaji Löwhagen

Sales Manager kal@melbye.se +46 76-323 40 80