Tilbake

Etter to år med Åpenhetsloven er det på tide å evaluere dens effekt på norske virksomheter og deres leverandørkjeder. Konsernleder i Melbye Group, Vivi Nyseter-Østby, bidrar med viktig innsikt når Etisk Handel Norge arrangerer debatt under årets Arendalsuka.

Etter to år med Åpenhetsloven på plass, er det naturlig å spørre: Har norske virksomheter blitt mer ansvarlige? Har det skjedd en reell forbedring i leverandørkjedene? Og hvordan opplever leverandørene de nye lovkravene? Dette er noen av spørsmålene som blir utfordret når Etisk Handel Norge arrangerer debatt under Arendalsuka.

I debatten stiller en rekke ulike medlemmer av Etisk Handel Norge, i tillegg til Forbrukertilsynet som fører tilsyn med loven. Konsernleder Vivi Nyseter-Østby vil på vegne av Melbye Group dele erfaringer med implementeringen av Åpenhetsloven, utfordringene underveis, og hvilke positive endringer som er observert. 

 

Når: Mandag 12.8.2024, kl. 17:00-18:00

Hvor: Arendalsuka (Impact Hub, Arendal)

 

Arrangementet består av to ulike panelsamtaler:

Panel 1: Hva har vi lært etter to år med åpenhetsloven? Lykkes virksomhetene med aktsomhetsvurderingene?

Panel 2: Hvilke effekter ser vi på leverandørkjedene? Hvordan oppleves ny lovgivning for leverandørene og interessentene?

Det er helt gratis å følge debatten. Du kan enten se den live på Arendalsuka, eller via streaming. Les mer om arrangementet her.

Om Åpenhetsloven

Åpenhetsloven trådte i kraft for to år siden, med et todelt mål. For det første skal den sørge for at virksomheter aktivt arbeider for å respektere menneskerettigheter og sikre anstendige arbeidsforhold, ikke bare i Norge, men også internasjonalt gjennom hele verdikjeden. For det andre skal den gi allmennheten tilgang til viktig informasjon, slik at forbrukere, investorer og andre interessenter kan ta informerte valg. 

 

Les mer om hvordan Melbye Group jobber med Åpenhetsloven i denne rapporten.

Mer informasjon om vårt arbeid med bærekraft, finner du her.

 

 

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03