Tilbake
 
Jetting V3 blåsemaskin

Når man arbeider ute i felt, er det viktig å kunne stole på produktene og utstyret man har. Dette er også noe som er viktig for oss i Melbye, og det er alltid et av våre fokus når vi tar inn nye produkter eller utvikler eksisterende.

Klima- og værforholdene i Norden stiller høye krav til teknisk utstyr som benyttes utendørs. Det er derfor vi valgte Jetting. "Vi har selv vært aktive ute i felt, og vi vet hva som gjelder i praksis," sier de.

At svenske Jetting prioriterer å utvikle maskiner og utstyr som er brukervennlige og pålitelige, spesielt under våre nordiske forhold, er noe som også B-P Teknik i Umeå har oppdaget og verdsetter.


Oscar fra B-P Teknik i Umeå

Trenger ingen stor maskinpark når man har en Jetting

B-P Teknik har lang erfaring med utføring av fibertekniske oppdrag i og rundt Umeå. Som fibertekniker er det svært viktig å kunne planlegge og gjennomføre arbeidsdagene effektivt, da beslutningsprosessene ofte er raske og korte.

Selskapet investerte i Jetting V2 blåsemaskin - en investering de er svært fornøyde med og som på mange måter har lettet arbeidet deres. Nylig investerte de også i en Jetting V3 for å like enkelt kunne håndtere større installasjonsarbeider med bare én maskin.

”Blåsemaskinene er så fleksible og lette å justere avhengig av situasjonen man er i, altså avhengig av hvilken slange eller kabel man skal blåse. Man er alltid forberedt på ulike typer jobber og kan løse det meste direkte på stedet. Begge maskinene er så tilpasningsdyktige at vi enkelt justerer innstillinger etter behov. Vi er imponert over hvor enkle maskinene er å manøvrere. Tidligere har vi hatt flere forskjellige maskiner avhengig av hvilken kabel eller slange man skulle blåse," sier Oscar.

Siden grunnleggerne av Jetting selv har vært aktive ute i felt, har de også støtt på de problemene og utfordringene som kan oppstå i forbindelse med fiberoptisk blåsing. Å lette feltarbeidet og unngå unødvendige stopp har vært deres misjon og utgangspunkt under produktutvikling. Disse verdiene og kvalitetene stemmer godt overens med Melbyes kvalitetskrav, og vi er stolte av det nære samarbeidet og de korte beslutningsprosessene vi har som eksklusive samarbeidspartnere.

 


Blåsemaskinen B-P Teknik ble bygd for å romme en kompressor for lengre blåsing.


Melbye har veiledet oss helt riktig

Vi i B-P Teknik har jobbet mye sammen med Melbye. De er en pålitelig leverandør som kan sakene sine. Jeg hadde gjort litt egen research på forhånd om hva vi var ute etter: helst en maskin som klarte alt og var enkel å håndtere. Melbye tipset da om Jetting V2, og vi fikk prøve den litt først. Den viste seg å være optimal, og vi bestemte oss for å kjøpe den. Nå har vi også supplert med en Jetting V3. Vi er superfornøyde! Nå trenger vi ikke å være redde for å påta oss for mye arbeid - Fiberblåseren vil løse hvilken som helst jobb.

”Våre maskiner er verdifulle for oss, og det gjelder å ta godt vare på dem. Spesielt når det nærmer seg minusgrader. Ettersom maskinen drives med trykkluft, er det viktig å ha kontroll på luftfuktigheten og å være nøye med smøring av maskindelene. Ellers gjelder det å holde utstyret rent og tørt," mener Oscar.

Blåsemaskin og blåsebil for enda mer fart og effektivitet

En morsom ting er at vi har gjort om en Volkswagen Crafter og bygd til et luftsystem slik at vi kan ha med oss en m17-kompressor (en mindre kompressor for mindre slanger). Når det gjelder 25, 32, 40 PEM-slanger som trekker mer luft, trenger man en større kompressor som må dras med tilhenger og bil. Da bygde vi bilen, satte kompressoren der og deretter en elektrisk kompressor med et luftsystem som driver luftmotorn i V2an. Dermed kan vi blåse 400-500 meter uten å måtte ha med den største kompressoren.

 Er du nysgjerrig på Jettings blåsutrustning? Kontakt oss så forteller vi mer. 

Last gjerne ned vår Shortguide for mer informasjon om Jetting-produktene våre.

Evelina Gillberg

Content Creator evg@melbye.se +46 703 127 120

Tommy Olsson

Product Manager too@melbye.se +46 70-874 73 31