Tilbake

Vi har tatt en prat med Samer, eieren av Smart Solar i Sverige og medlem av teknisk råd for Svensk Solenergi. Smart Solar jobber med fornybar energi og solcellepaneler og etablerer seg stadig mer på markedet - nå også med Melbyes nye solkabel.

asset_image

Fortell litt om dere i SmartSolar - hva er deres visjon?

Vi startet selskapet for fire år siden, med visjonen om å drive med solenergientreprenørarbeid der vi har alle deler under samme tak. Dette målet ga utbytte. I dag har vi fire kontorer og har gjennomført over 1000 installasjoner. Hos oss finner du det meste; solcellestasjoner, energilagring, solcellemontører og prosjektering. Vi har hele verdikjeden. Vi har vært med på å utvikle informasjonen og satt standarden.

Hva er deres største utfordringer?

Det varierer litt avhengig av hvordan resten av verden ser ut. I begynnelsen av 2023 var det noen leveringsproblemer, og etterspørselen var litt for stor. Men vi ser at det nå har roet seg, man må følge «berg-og-dalbanen».
 

Dere har jo testet vår solkabel "Solarcable" på 4 og 6mm² i deres prosjekter. Hvilke tilbakemeldinger har dere fått på produktene?

Kvaliteten er god, og isolasjonsmaterialet sørger for at det oppleves mer fleksibelt og smidig. Dette er svært ønskelig når man jobber med solkabel.

Solkabelen oppfyller også de europeiske kravene og er testet i henhold til CPR-godkjenning for Euroklasse Dca - S1. D2. A1, noe som garanterer at vi installerer en trygg kabel hos våre kunder.

*Les mer om vår solkabel på denne siden.

Dere fikk også prøve vår isolasjonskutter for solcellekabler - hva synes dere så langt?

Dette var et veldig smart verktøy som vi ikke har benyttet tidligere, så det var gøy å få teste det. Vi kommer definitivt til å fortsette å bruke dette.

*Les mer om isolasjonskutter E1665190 her.

Vi ser at du er en del av i teknikkgruppen for Svensk solenergi. Kan du fortelle litt om hva det innebærer?

Annenhver måned møtes vi i Stockholm for å diskutere nye retningslinjer og krav. Disse møtene fokuserer på sertifiseringen av solcellemontører og inspektører. I møtene tar vi en gjennomgang av ulike aspekter, som arbeidssikkerhet, nødvendige kontakter og typer kabler som er relevante for vårt arbeid. Vi diskuterer også solcelleprotokoller og fastsetter hvilke kvalifikasjoner som kreves for inspeksjon, samt hva som bør inspiseres. Vårt engasjement er rettet mot å sikre at alle i bransjen følger de samme standardene.

 

asset_image

Hva tenker dere om solenergi og fremtiden? Hva er de nyeste trendene?

Batterilagring er en stor trend. Dette har vi jobbet mye med, både små og store batterilagre - også kjent som frekvenshandel. Ved å investere i batterier støtter man strømnettet og oppnår dermed svært høy avkastning. Vi samarbeider med selskaper som tilbyr frekvenshandel.

Hva blir det neste steget for SmartSolar?

Vi er en av de større installatørene, og målet vårt er å bli landsdekkende. Akkurat nå gjør vi en stor satsning i Västerås, med et større kontor.

 

asset_image

Vi takker Samer for en hyggelig prat, og ønsker SmartSolar lykke til med sine kommende prosjekter!

*Les mer om Svensk Solenergi her.

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Kaji Löwhagen

Sales Manager kal@melbye.se +46 76-323 40 80