Tilbake

Hos oss finner du et stort utvalg av endehylser som kan brukes i et bredt spekter av applikasjoner. Uansett om du trenger en enkel tilkobling eller en mer avansert løsning, finner du alltid det du trenger hos oss! Her gir vi deg en oversikt over de forskjellige endehylsene våre - som finnes tilgjengelig hos din lokale el-grossist.

 

En endehylse monteres på kabelenden, og har som hovedoppgave å samle og beskytte kordelene på flertrådet/mangetrådet kabel ved terminering. Den sørger for en solid tilkobling, bidrar til å forhindre skader på kabelen, og reduserer risikoen for kortslutninger/elektriske feil.

Med vårt omfattende utvalg av endehylser og pressutstyr kan du være trygg på tilkoblingene dine alltid er sikret mot korrosjon, kabelsplitt og andre uønskede utfordringer. Vi leverer endehylser for en rekke applikasjoner og kabelstørrelser – både isolerte og uisolerte. Endehylsene våre dekker ledertverrsnitt helt opp til 240 mm2.

*Se også: Vår katalog for hylser, pressverktøy og kabelsko

Hos oss finner du et bredt spekter av endehylser, både enkle og doble(twin).

 

Fordeler med endehylser fra Melbye:

Høy kvalitet:
Våre isolerte endehylser er laget av fortinnet kobber som sikrer langvarig beskyttelse - selv under krevende forhold og belastninger. Alle våre endehylser er i henhold til markedets krav og standarder for kvalitet.

Enkel og trygg montering:
Endehylsene er svært enkle å montere, samtidig som de sikrer smidig og trygg samling av kordelene.

Dekker et stort område:
Endehylsene våre finnes i flere forskjellige størrelser og dekker ledertverrsnitt fra 0,5 mm2 til 240 mm2. Dette åpner opp for et stort bruksområde.

Lagerført: Våre endehylser finnes lagerført hos oss, og er tilgjengelige hos din lokale el-grossist.

Isolerte endehylser for sikker tilkobling

 

Doble endehylser (twin) og enkel isolert endehylse

 

For ekstra beskyttelse i mer utsatte og krevende miljøer, anbefales bruk av isolerte endehylser. De isolerte endehylsene våre er laget av elektrolytisk fortinnet kobber, og finnes i en rekke ulike størrelser for tverrsnitt fra 0,5 mm2 til 35 mm2. Velg mellom klassiske isolerte endehylser, eller twin-endehylser med dobbel inngang/krage for inntak av to kabler.

Se våre isolerte endehylser her
Se våre doble twin-endehylser her

Uisolerte endehylser

Uisolerte endehylser brukes til å samle kordelene i flertrådede/mangetrådede kabler med klemme, kabelsko, skjøtehylse eller lignende som tilkobling. Våre uisolerte endehylser finnes lagerført i en rekke ulike størrelser, for tverrsnitt helt opp til 240 mm2.

Se våre uisolerte endehylser her

Anbefalt pressverktøy for montering av endehylser

Vi har pressverktøyet som hjelper deg med å oppnå effektiv og sikker montering av endehylser! Hos oss finner du et stort utvalg av presstenger for både uisolert og isolert kontaktmateriell - enten du ønsker mekaniske eller hydrauliske varianter.

Her er et utvalg av våre anbefalte presstenger for endehylser:

 

Endehylsetang Click&Crimp

Med Click ‘N’ Crimp får du en universal presstang som er designet for å tåle krevende arbeidsforhold over tid. Den leveres med bakker til uisolerte/isolerte kabelsko, skjøtehylser og endehylser opptil 10mm2. Dette gir elektrikeren muligheten til å raskt tilpasse seg ulike koblingsbehov. Bakkene er festet i en holder på tangen, slik at de kan byttes på bare noen få sekunder. Flere bakketyper kan bestilles separat til denne hylsetangen.

 

 

Endehylsetang Flexi-Crimp Pro

Flexi-Crimp er designet for kontaktpressing av kobberledere, og har frontmating for endehylser fra 0, 5-16 mm2. Presstangen har innebygget sperresystem for å sikre rett moment.

 

For andre tverrsnitt, kan vi anbefale følgende presstenger:

 

Vi er der for deg - gjennom hele prosjektet!

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg med ditt prosjekt, eller har du spørsmål om utstyr, verktøy eller montering? Teamet vårt har omfattende erfaring innen elektrofaget og er klare til å bistå med tips, råd og veiledning gjennom hele prosjektet ditt. Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale, så tar vi det derfra!

 

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Espen Rasch

Product Manager esr@melbye.no +47 909 72 331