Tilbake
Endelig kan vi dele de store nyhetene! Det er med stor stolthet vi kan fortelle at vi har inngått et samarbeid med tyske Frogblue – en av de ledende produsentene innen intelligent og energieffektiv bygningsteknologi! Dette åpner opp for et helt nytt produktområde, der vi kan tilby innovative og energieffektive løsninger for intelligente bygg.

Smarthjemteknologi og intelligente bygningsløsninger blir stadig mer populære, og det er lite som tyder på at etterspørselen kommer til å stoppe i nær fremtid. Men det er ikke lenger nok å bare ha en smarthjemløsning som gir bedre komfort – det bør også være bærekraftig og energieffektivt.

Frogblue er en av de ledende produsentene innen intelligent bygningsteknologi, og selskapet satser tungt på dette området.

Daniel Sandquist, produktsjef for Installasjon i Melbye, mener at samarbeidet med Frogblue lar oss tilby en svært interessant helhetsløsning for både installatører og kundene deres:

- Vi er veldig stolte av å endelig kunne tilby en slik helhetsløsning til kundene våre. Med Frogblue får man en toppmoderne og fleksibel systemløsning, som fungerer like optimalt for små hytter som for større næringsbygg. Det er opp til kunden hvor stort eller lite systemet skal være, så det er faktisk bare fantasien som setter grensene.


Daniel Sandquist, produktsjef for Installasjon i Melbye
 

Frogblue sitt trådløse system gir deg høyintelligente funksjoner og et hav av tilpasningsmuligheter. Uansett om du kun ønsker å styre varmen før du kommer på hytta, eller om du ønsker full kontroll over hele kontorlokalet - så har du en løsning som kan tilpasses akkurat ditt behov.

På den måten blir det enklere enn noen gang å kontrollere bygningens energi- og ressursforbruk. Og installasjonen? Den går lekende lett, uten behov for kabler.


 

Salgssjef Jonas Andersson mener at behovet for denne type løsning er stort i dagens marked:

- I disse tider hvor nybygging minker, øker behovet for renovering og oppgradering av eksisterende eiendommer. Frogblue er et smart og effektivt system for denne typer oppgaver, som i er tillegg enkle å installere og konfigurere. Dette gjør dem til et godt valg for både brukeren og for installatøren.


Jonas Andersson, salgssjef for Installasjon i Melbye

Styr hele bygningen - uansett hvor du befinner deg

Frogblue-løsningene, som produseres i Tyskland, møter alle gjeldende standarder for kvalitet og sikkerhet – inkludert den nye SmartHome Matter-standarden.

Systemet består av intelligente kontrollmoduler – kalt «frosker» - som installeres direkte i veggbokser bak lysbrytere, lampeuttak, fordelingsbokser eller lignende. Disse froskene lar deg styre alt fra belysning, oppvarming, solskjerming og ventilasjon, til vinduer/dører og overvåkning – fra hvor enn du måtte befinne deg.

Faktisk er én enkel app alt du trenger for å kontrollere hele bygningen, enten lokalt via Bluetooth eller globalt med smarttelefon.

Frogblue benytter seg av sitt eget Bluetooth mesh-nettverk og MQTT kommunikasjonsprotokoll, som sørger for trygg og sømløs kommunikasjon mellom enhetene. Dette gir både bedre rekkevidde, og en betydelig mer stabil nettverkstilkobling, ifølge produktsjef Daniel.

Samtidig er systemet sikret med 128-bits kryptering som hindrer uautorisert tilgang, og hver melding som sendes via systemet er tidsstemplet.

Smartere og mer økonomisk strømforbruk

I tillegg til å gi deg gleden av økt komfort, kan Frogblue også bidra til å redusere strømutgiftene dine med smarte funksjoner som varmestyringssystem og tidsstyrte programmer som optimaliserer energiforbruket rom for rom. Froskene selv forbruker kun ca. 0,2 W per time!

Og i tillegg til å gjøre strømregningen din litt mere hyggelig å åpne, kan Frogblue også bidra til å redusere avfall og forbruk av ressurser. Eksempler på dette er optimalisering av vanningsanlegg i hagen eller overvåket matlagring for å minimere matsvinn.


To av systemets komponenter: FrogDisplay - touch screen for veggmontering, og dimmeakurator/Frosk (600W) med to innganger

Enkel installasjon – for både nybygg og renoveringsprosjekter

Det trådløse systemet er enkelt å installere. Kun bryter- og lysplasseringer må defineres i begynnelsen av prosjektet. Bryterfunksjoner, veksling mellom kretser og sentrale kommandoer kan enkelt konfigureres senere via appen.

Løsningene passer for både rehabilitering og nybygg, og systemet kan utvides når som helst – fra én til hundrevis av frosker.

Sluttkunden og installatøren kan sammen bestemme funksjon uten større ingrep i bygget, og kan dermed holde kostnadene nede. Ved nybygg har installatøren fordelen av å først kunne installere ”froskene”, for så å overføre en ferdig konfigurering i etterkant.

For å gi deg en detaljert innsikt i hvordan systemet fungerer, tilbyr vi også opplæring i hvordan du konfigurerer og styrer systemet.

Teknisk support gjennom hele prosjektet

Din suksess er vår suksess! Dersom du skulle støte på utfordringer, så er Melbye og Frogblue til stede for deg under hele prosjektet. Vårt tekniske team er engasjert i hvert trinn av prosjektet, fra planlegging til implementering, for å sikre at du har den støtten du trenger underveis.

Vi finnes tilgjengelige for å svare på spørsmål og for å veilede deg til å finne den optimale løsningen for dine behov.

I tillegg til opplæring tilbyr vi også prosjekteringsstøtte gjennom vår egen avdeling som har bred erfaring og kompetanse på området. 

Ulrikke Adolfsen sitter på Skedsmo-kontoret vårt. Hun hjelper deg med prosjekteringen

I Jönköping sitter våre prosjektører Anton Arberg og John Esping, og på kontoret vårt like utenfor Oslo sitter Ulrikke Adolfsen. De er med kunden hele veien, fra prosjektering til igangsetting av prosjekt. Hele avdelingen sitter på bred produktkunnskap og erfaring innen prosjekteringsarbeid.Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!

Send prosjektet ditt til info@melbye.no og merk forespørselen med Frogblue.

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Jonas Andersson

Sales Manager ja@melbye.se +46 70-559 21 45