Tilbake
Er du en installatør som alltid er på utkikk etter mer kompetanse på sikre installasjoner og bygg? Eller kanskje du jobber med solcellepaneler og bidrar til fornybar energi? Uansett hva slags installasjonsarbeid du utfører, kommer din egen sikkerhet alltid først! Vi har derfor satt sammen egne fallsikringspakker som er skreddersydd for nettopp deg.
Les mer om dette, og få viktige tips og råd om utstyr og retningslinjer for deg som jobber i høyden.

 

Av de over 23 000 arbeidsulykkene som ble rapportert til NAV i 2021, stod fallulykker for omtrent en femtedel av disse (Kilde: statistisk sentralbyrå). Alvorlige ulykker på arbeidsplassen er noe som kan og skal forebygges, og sikkerhetsutstyr er et viktig HMS-krav for å redusere fallrisiko. Det er her fallsikringsutstyr kommer inn i bildet.

Hos oss i Melbye finner du fallsikringsutstyr fra markedsledende Petzl – som gjennom flere tiår har produsert sikkerhetsutstyr for både sport- og industriklatrere over hele verden. Utstyret møter skyhøye kvalitetskrav, og er designet for å ivare ta både ergonomi, komfort og sikkerhet under lange og krevende arbeidsdager over bakken.

For å gjøre det enklere for deg å velge riktig utstyr, har vi satt sammen smarte pakkeløsninger som er skreddersydd for deg som er installatør. Disse pakkene finnes i tre forskjellige størrelser.

Se fallsikringspakkene våre her

Se også: En oversikt over fallsikringsutstyr fra Petzl

                                                                                                                                                                  

Fallsikringspakkene for installatør
finnes i strl. M, L og XL

Viktig å vite om fallsikring         

Ved arbeid der det er risiko for fall fra to meter eller høyere, skal det alltid være vernetiltak på plass. Dette står beskrevet i § 6-5 «Sikring mot fall» i Arbeidsplassforskriften. Slike tiltak kan være stillas, arbeidsplattformer eller annen beskyttelse – i tillegg til personlig fallsikringsutstyr.
Der det ikke kan benyttes felles sikring, eller om arbeidet er av så kortvarig art at det ikke er fornuftig å montere annen sikring, kan personlig fallsikringsutstyr benyttes alene.

Husk å teste sikkerhetsutstyret først – vi demonstrerer gjerne!

Sikkerhetsutstyr må alltid prøves før bruk, for å være sikker på det passer til deg som bruker. Informasjon om hvordan du tar på deg utstyret på riktig måte står beskrevet i bruksanvisningen fra produsenten.

Ønsker du demonstrasjon av utstyret? Det fikser vi! Vi i Melbye har lang erfaring med fallsikring, og teamet vårt sitter på den ekspertisen du trenger for å ta trygge valg. Vi kommer gjerne og demonstrerer utstyret vårt for deg.

Rengjøring og vedlikehold av fallsikringsutstyr

Kontroll av utstyr skal foregå minst en gang i året, av kompetent perspn. Videre er det viktig å alltid kontrollere utstyret grundig før hver gang det blir tatt i bruk. Dette innebærer kontroll av sømmer, og å påse at det ikke finnes skader eller rifter på utstyret. Skadet utstyr skal alltid kasseres eller sendes til reparasjon i samsvar med produsentens retningslinjer.

UV-stråler, kjemikalier, varme eller andre påkjenninger kan redusere styrken i materialet, og metall kan bli utsatt for skadelig rust og korrosjon. Det er derfor viktig å rengjøre utstyret i samsvar med produsentens instruksjoner, og bruk av løsemidler er strengt forbudt. Tørking av utstyr skal aldri foregå ved bruk av tørketrommel eller lignende som kan svekke materialet. Utstyret bør lufttørkes etter bruk, og deretter oppbevares mørkt og tørt.

Det er også viktig å merke seg at tusj eller lignende kan påføre utstyret skadelige kjemikaler, og at merking bør foregå på en ikke-skadelig måte, for eksempel med merkelapper.

Fallsikringspakker for installatør – alt du trenger i høyden

Fallsikringspakkene våre er spesielt satt sammen for deg som er installatør, og består av høykvalitets produkter fra Petzl. Produktene er i henhold til gjeldende standarder, krav og retningslinjer for arbeider i høyden – og finnes tilgjengelig i tre forskjellige størrelser.

I fallsikringspakkene finner du:

  • Kroppsselen VOLT – som er designet for å gi utmerket støtte og komfort, og som kan tas på med begge føttene på bakken.
     
  • Falldemperlinen Absorbica I, som er utstyrt med en spesialdesignet pose som sørger for myk og gradvis nedbremsing.
     
  • karabinkrok BDM med trilock-lås – en lettvektig og letthåndterlig karabin med høy styrke, og med D-form som gir ekstra godt grep.

 

 

Innhold i fallsikringspakke: VOLT kroppssele, falldemperline Absorbica I, og karabinkrok BDM

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Robert Markussen

Product Manager Tools / Machines and Personal Protective Equipment roc@melbye.no +47 909 75 705