Tilbake
Ved elektriske installasjoner er det viktig at de komponentene som benyttes fungerer sikkert over tid, og valg av EX-materiell har en direkte innvirkning på driftssikkerheten. Hos oss i Melbye finner du et bredt utvalg av EX-materiell der alle produkter er sertifisert for å oppfylle strenge sikkerhetsstandarder, og designet for å være pålitelige, sikre og holdbare over tid – selv under de mest krevende, nordiske værforholdene.  

Ved å velge Melbye som leverandør, får du alt du trenger av EX-materiell av høy kvalitet, som er designet for å tåle ekstreme forhold, inkludert det nordiske klimaet med sin variasjon av tøffe værforhold. Alle våre EX-komponenter er testet og sertifisert for å oppfylle selv de strengeste sikkerhetsstandardene. På den måten reduseres risikoen for nedetid, og du oppnår en høyere driftssikkerhet.

I den nye katalogen vår har vi samlet alt du trenger av EX-komponenter på en oversiktlig måte. Her kan du bla deg igjennom alle produktene, og trykke deg direkte inn på el-numrene for å lese mer.

Se vår EX-katalog her!
 

Et bredt utvalg av EX-komponenter

I sortimentet vårt finner du blant annet produkter som isolerte klemmer for kobling av EX-kabel, komplett utvalg av EX opphengningsutstyr, stolpemateriell, isolert press, sikringsbrytere, og mye mer – i tillegg til alt det tilbehøret du har bruk for.

Vi leverer også komplette materiellpakker som er spesielt satt sammen etter oppsett definert av REN – inkludert opphengningsmateriell som ståldetaljer, endefester, mellomfester, isolerte klemmer og skjøtehylser.

Veilysklemmer med eller uten sikring

I EX-sortimentet vårt finner du blant annet isolerte avgreningsklemmer som kan benyttes på veilysanlegg og mindre uttak. Klemmene kan benyttes på både enkelt- og dobbeltisolert leder, og kan leveres både med eller uten sikring (Catridge 10,3 mm x 38 mm, opptil 20A).

Disse klemmene er svært monteringsvennlige, og dyttes enkelt inn i leder før man skrur sammen. Klemmene leveres med momentskrue.

Veilysklemme, El.nr. 2873001

 

 

Kontaktklemmer med pigg og gummitetning

Blant våre andre EX-klemmer finner du også isolerte kontaktklemmer med pigger, som kan benyttes for Al/Al, Al/Cu og Cu/Cu. Disse klemmene er isolert med gummitetning fylt med spesialfett for ekstra beskyttelse mot vanninntrengning. Leveres med momentskrue. Klemmene er testet i henhold til EN 50483.

 

Isolert avgreningsklemme med pigg, El.nr. 2873000

 

 

Avstandsfeste i henhold til REN-anbefaling

Vi leverer også avstandsfester som benyttes for feste av EX hengeledning på stolpe og vegg, av type AF100. Festet er plastisolert med varmforsinket spiker. Festet er produsert i henhold til anbefalinger fra REN. Avstandsfestet kan benyttes på kabeldiameter: Ø 12-47 mm.

 

Avstandsfeste AF100, El.nr. 2857700

 

Moduloppbygget lastskillebryter 160A

I sortimentet vårt finner du moduloppbyggede lastskillebrytere/sikringsbrytere 160A - med enten vanlige tilkoblingsklemmer eller med piggklemmer. Dette er brytere som er isolert for opptil 1000 V, og som har en bryteevne på 160A ved bruk av NH00-sikringer.

Bryterne er moduloppbygde, og har 2 stk. løp inn og ut pr. fase, samt. slukkekammer. Leveres med momentskrue. Standard: IEC 947.
 

Lastskillebryter med piggklemmer, El.nr. 2873015

 

 

Lavspentvern for montering direkte på EX og trafo

Vi leverer også overspenningsavledere for montering direkte på EX og trafo, som leveres med innebygd fraskiller og feilindikator. Disse avlederne utmerker seg med lavt restspenningsnivå, høy energikapasitet, og høy resistans mot nedbrytning grunnet forurensning og ulike driftsforhold.

Avlederne våre leveres enten i sett bestående av 3 stk. for trafotilkoblinger/EX-tilkoblinger, eller som 280/440 V-base. Standard: EN 61643-11: 2013-06.

 

 

Har du spørsmål om produktene våre, eller trenger du tips til hvilke løsninger du burde velge? Kontakt gjerne en av våre eksperter, så hjelper vi deg med å velge de beste løsningene til ditt behov!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Svein Andreas Aune

Key Account Manager North Region sva@melbye.no +47 959 97 414