Tilbake

Visste du at den gjennomsnittlige levetiden til en trestolpe normalt skal ligge på ca. 50-60 år? Skader forårsaket av hakkespett eller andre påkjenninger fører derimot til at stolper ofte må skiftes ut lenge før den tid. Ved bruk av de rette hjelpemidlene kan du unngå dette! Vi viser deg løsningene som reparerer og beskytter stolpene dine!

Som en følge av skader kan stolpens bæreevne bli svekket, og stolpen må ofte skiftes ut lenge før sin opprinnelige levetid. Dette er til frustrasjon for netteiere, som gjerne må forholde seg til store kilekostnader og tapt tid i forbindelse med stolpeskifte. Hakkespetten er en velkjent synder bak stolpeskader verden over, og det er blitt utprøvd en rekke tiltak i løpet av årene – blant annet kjemiske avskrekkingsmidler, fugleskremsler og nettingbekledning. Men hakkespetten skal ikke få hele skylda. Gnagere, storvilt, UV-stråling, vind, is og nedbør er også eksempler som kan gjøre mye skade.

Det er derfor viktig å beskytte stolpen mot alle slags ytre påkjenninger. Og dersom skaden allerede har skjedd, bør du starte utbedringen så raskt som mulig. Ved å bruke reparasjonsmasse for utbedring, og deretter montere et beskyttelsesrør rundt stolpen, står stolpene dine trygt.

Sjekk ut våre løsninger for utbedring og beskyttelse mot stolpeskader her!

Unngå stolpeskader med et beskyttelsesrør

Ved å montere et beskyttelsesrør utenpå stolpen, hindrer du nye stolpeskader i å oppstå, og stolpen får leve lengre. Det spesialkonstruerte stolperøret fra Melbye beskytter ikke bare stolpen mot hakkespett, men også mot alle ytre påkjenninger som kan gjøre skade.

Det er flere egenskaper som gjør hakkespettrøret unikt. Ikke bare forsterker og beskytter det stolpen, men du kan også montere klatresikring i røret slik at montøren får flere forankringspunkter og kan utføre jobben på en trygg måte.

 

Fordeler med hakkespettrør fra Melbye:

 • Resirkulerbar PE-plast
 • Høy kjemisk resistens og god elektrisk isolasjon
 • Ingen giftige tilsetninger
 • Vedlikeholdsfritt
 • Lav vekt - enkel transport
 • Kostnadseffektivt
 • Sikkert feste for stolpesko

 

 

Har skaden allerede skjedd? 

Dersom en skade allerede er etablert i stolpen, er det om å gjøre å reparere den slik at stolpen ikke blir svekket som følge av for eksempel  råte. Da er UPR reparasjonsmasse fra Polywater en av de mest effektive tiltakene! Massen ekspanderer og fyller hulrom i stolpen på svært kort tid.

Hele arbeidsprosessen tar som regel kun 10-20 minutter inkludert tørketid, og man trenger ikke å komme tilbake til stolpen for å fjerne forskaling. I tillegg er produktet også enkelt å sprøyte inn i stolpen – uten at du må forholde deg til søl på klær eller arbeidssted. Etter å ha benyttet reparasjonsmassen, monteres hakkespettrøret utenpå stolpen, slik at hullet holdes tørt.

Fordeler med UPR reparasjonsmasse: 

 • Reparerer stolpeskader
 • Hindrer innvendig råte
 • Kun 10-20 minutters arbeid
 • Leveres ferdig blandet
 • Lite søl ved påføring
   

 

Har du spørsmål om løsningene våre, eller hva vi kan gjøre for deg og ditt prosjekt? Kontakt oss gjerne, så hjelper vi deg!

 

 

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Thomas Berve

Sales & Business Development thb@melbye.no +47 959 18 451