Tilbake

Målet vårt er å alltid finne løsninger av høy kvalitet, der effektivitet, brukervennlighet – og ikke minst sikkerhet, står i fokus. På den måten kan du unngå skader og forsinkelser i prosjektene dine. Her er utstyret som gjør deg forberedt på kabelsesongen – uansett om du skal legge kabler eller bygge linjer.

Med et nettverk av ledende leverandører som blant annet OMAC og JKS, kan vi tilby maskiner og utstyr av høy kvalitet, som kan tilpasses etter ditt behov og bruksområde. Løsningene våre er beregnet for profesjonelt og langvarig bruk, og er alltid er testet og sertifisert etter europeiske regler. Hos oss finner du vinsjer og bremser, brukervennlige kabelhengere, og smarte løsninger for offshore-entreprenører. Vi kan også levere et bredt utvalg av løfteutstyr for alle typer tromler.


«Maskinene våre dekker alle behov du måtte ha innen linje- og kabelprosjekter, og kan benyttes for alle spenningsnivåer.»

- Robert Cowburn. produktsjef for Energi i Melbye

Vinsjer for kabel og linje

I sortimentet vårt finner du et stort utvalg av kabelvinsjer – blant annet vinsj UP50 fra OMAC, som kan benyttes til både kabel- og linjestrekk.

Denne vinsjen kommer blant annet standardisert med et 7 tommers touchdisplay med norsk brukersnitt, i tillegg til en harddisk som dokumenterer og lagrer all strekking underveis i arbeidet. Dette bidrar til å gjøre jobben enklere for operatøren, og man får full dokumentasjon på hele strekket.

En annen viktig komponent i UP50 er den negative bremsen som fungerer som et håndbrekk. Når du stopper kabelstrekket, aktiveres bremsen og den låser nokkene slik at ikke vaieren beveger seg når den er belastet.

Andre fordeler med kabelvinsj UP50:

 • Maks trekkraft: 50 kN
 • Maks hastighet: 80 m/min.
 • Utstyres med forskjellige lengder på vaier
 • Valgfri tilkoblingsløsning
 • Kan justeres i høyden
 • Justerbare støttebein
 • Løfteører
 • Transportkasse for oppbevaring av verktøy mm.
 • 360-graders revolverende trinse
 • 30 HK Diesel-motor
 • Fjernkontroll for oversiktlig operering

 

 

Fleksible og brukervennlige kabelhengere

Vi har også noen av markedets mest fleksible og brukervennlige kabelhengere på lager for rask levering! I tillegg til transport av tromler, er dette hengere du også kan benytte til utlegging, spoling og strekking kabel/line.

I kabelhengerne våre fra JKS er styreenheten plassert bakerst, noe som gir bedre oversikt og dermed en større grad av trygghet for brukeren. Rotasjonsretning og hastighet på trommelen justerer du enkelt med trommemotorventilen til hengeren. Kabelhengeren fra JKS kommer i tre forskjellige modeller for ulik lastevekt:
 

 • JKS 1500 (manuell betjening): Total lastevekt 1500 kg
 • JKS 2500 (Med motor og hydraulikk): Total lastevekt 2500 kg
 • JKS 3500: (Med motor og hydraulikk: Total lastevekt 3500 kg

 

JKS kabelhenger

Robuste trommelstativer

Fra sortimentet vårt tilbyr vi et stort utvalg av trommelstativer, og vi kan levere alt fra små trommelbukker med håndsveiv for enkle løfteoperasjoner, til trommelstativer med en løftekapasitet på opptil 50 tonn.

Trommelstativet F155 fra OMAC er et eksempel på hva vi kan levere her. Dette stativet gir deg en brukervennlig og solid løsning, som sørger for trygg håndtering av trommel – uansett om du skal bygge linje eller strekke kabel. Løftekapasiteten til disse stativene ligger på 7 til 20 tonn.

Stativet kan du enkelt få tilpasset etter ditt bruk, det kan utstyres med en rekke tilleggskomponenter. Eksempler på dette er hydraulikkmotor med 225 kg bremsekraft og 180 kg trekkraft, hydrauliske bremseskiver, og spoleapparat.

Noen egenskaper som er verdt å merke seg ved F155-stativene:

 • Bremsesystem tilpasset bruk og vekt på trommel
 • Aksling med kulelager for enkel utkjøring av kabel
 • Hydrauliske jekker for løfting av trommel
 • Hydraulisk motor for enkel avkobling av kabel/wire

 

Trommelstativ og vinsj fra OMAC.

 

Vi hjelper deg med å stille forberedt på kabelsesongen!


Vi hjelper deg gjerne med å velge rett løsning for ditt prosjekt! Vi sørger alltid for at maskinene våre er skreddersydde etter dine behov, og vi tilbyr vår støtte hele veien.

Ta kontakt med oss, så kan vi sammen kartlegge dine behov!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Robert Cowburn

Product Manager Tools / Machines and Personal Protective Equipment roc@melbye.no +47 909 75 705