Tilbake

Når det kommer til skjøting og terminering av fiber, er det veldig viktig å velge løsninger som beskytter fibrene over tid, og som gir deg best mulig resultat på installasjonen. Hos Melbye finner du et bredt spekter av kostnadseffektive skjøtebokser og fiberuttak i høy kvalitet, for både små og store fiberinstallasjoner. Det er skjøteboksen FCS-4B og fiberuttaket FTB gode eksempler på.

Fiberuttak FTB – el.nr. 6923453

For hvert år installeres og skjøtes det mer og mer fiber, og det stilles stadig høyere krav til skjøtebokser og fiberuttak. Da er det viktig å velge de riktige løsningene, som hindrer effekttap og ustabile nettverk.

Vi har derfor valgt å ta frem skjøtebokser, fiberuttak og tilbehør som skjøter, beskytter og distribuerer fiber – med fokus på både materialkvalitet, kostnadseffektivitet og tidseffektiv installasjon.

Skjøteboks FCS-4B - Låsbar veggboks for opptil 8 fiber

I sortimentet vårt finner du skjøtebokser for alle typer fiberinstallasjoner. En av dem er den låsbare veggboksen FCS-4B, som kan benyttes til både utendørs og innendørs installasjoner. Skjøteboksen tar opptil 8 fiber, som blir sikret i et innvendig system for å unngå bøyninger.

Skjøteboks FCS-4B -  el.nr. 6923236

Takket være utførelsen i brannhemmende ABS-plast, har FCS-4B en høy slagfasthet, kjemisk motstandsdyktighet og adhesjonsegenskaper som resulterer i en lang levetid på installasjonen.

Egenskaper:

 • IP-klasse 54, 55 og 65
 • Maks fiber per skjøtebrett: 8 fiber
 • Konnektorkapasitet: 4
 • Innganger/porter: 5
 • Skjøteholder inkludert
 • Låsbar
 • Brannhemmende, hvit ABS-plast
 • UV-bestandig og halogenfri

I skjøteboksen er det plass til 4 SC-simplex eller 4 LC-duplex adaptere. Den kan også benyttes med PLC-splitter (1-8 splitter). Skjøteboksen leveres med skjøtebrett, gummipakninger for de fleste kabeldiametre og fibersnorer, samt alt nødvendig festemateriell.

Skjøteboks FCS-4B med plass til opptil 8 fiber

 

Fiberuttak FTB – Liten og fleksibel for innendørs montering

For terminering av fiberkabler, finnes det en rekke ulike modeller og utførelser av fiberuttak - avhengig av antall fiber som skal termineres, og hvilke krav som stilles til design og sikkerhet.

FTB er et lite fiberuttak for innendørs installasjoner, som gir deg en plassbesparende og fleksibel løsning. Dette fiberuttaket har en integrert skjøtekassett som tar opptil 4 fiber, og det har plass til opptil 2 stk. SC simplex- eller LC duplex-adaptere.

 

Fiberuttak FTB, for innendørs installasjon

Egenskaper:

 • IP-klasse 20
 • Skjøtekapasitet: 4
 • Diameter innkommende kabel: maks 5 mm
 • Brannhemmende, hvit ABS-plast
 • Halogenfri

I FTB-fiberuttaket følger det med 1 stk. skjøtebrett og skjøteholder, samt festemateriell. Det kan også leveres med adapter, fiberhale, fibersnor og krympehylse.

Lære mer av våre løsninger for fiber/infrastruktur?

For å se mer av våre løsninger innen fiber og infrastruktur, eller for å få gode tips om kampanjer, produktnyheter og arrangementer, kan du melde deg på vårt nyhetsbrev!

Du er også hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål, eller om du vil vite mer om hva vi kan gjøre for deg og ditt prosjekt.

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Inger Helen Sømoen

Product Manager ins@melbye.no +47 477 19 673