Tilbake

«Alt var bedre før», er det et uttrykk som heter. Men noe har heldigvis endret seg til det bedre i løpet av de siste tiårene – i hvert fall for deg som jobber med kabeltrekking! Med gode kabelruller og smarte vinsjer kan du gjøre jobben mer effektivt – uansett om du skal trekke utendørs i grøft, innendørs, eller i rør.

 

Utstyret du bruker for å trekke kabel, er alfa-omega for hvordan jobben blir utført. Dette vet vi! Det er derfor vi har sørget for å ha et rikt utvalg av maskiner, utstyr og tilbehør, slik at du alltid kan finne de løsningene som passer for ditt prosjekt. Blant annet leverer vi kabelruller og innføringshylser som dekker alle behov – enten kabelen skal trekkes utendørs eller innendørs, i grøft, rør, eller i kum. I tillegg har vi et stort antall vinsjer i både batteridrevne og hydrauliske modeller.

Vi kommer gjerne og demonstrerer våre løsninger!

 

Stort utvalg av kabelruller og innføringshylser

Kabelrullens hovedoppgave er å beskytte kabelen under utlegg, og er et must på alle kabelanlegg. Hvilken type rulle du skal velge, kommer an på hvor kabelen skal trekkes. Kabelrullene våre finnes i mange ulike varianter. Her kan du velge mellom vanlige ruller, vinkelruller, og et stort antall spesialruller - alt etter behov.

En stor fordel med alle våre kabelruller, er de innkapslede kulelagrene som er med på å beskytte de mot støv og smuss. Dette gir spesielt store fordeler ved forlegning i grøfter der det er mye sand eller grus.

  • Maks belastning: 180 – 1000 kg

Kabelrullene kommer utført i enten galvanisert stål, aluminium eller nylon.

Se hele utvalget av kabelruller her!

Om du skal trekke i rør, kommer innføringshylsen inn i bildet. Den sørger for å beskytte kabelen fra skarpe kanter eller andre påkjenninger under trekking.
Vi har innføringshylser med rulle, i alle varianter og utforminger.

Se vårt utvalg av innføringshylser her

 

Innføringshylse, el.nr. 8867641                               

 

Kabelrulle i stål, el.nr.  8867602

En populær nyhet blant våre kabelruller!

Blant kabelrullene våre finner du en nyhet som har rukket å gjøre seg svært populær blant anleggsarbeidere og montører.

El.nr. 8863405 utgjør en optimal løsning for små høyspentkabler, og sørger for å gjøre det litt enklere for deg på anlegget. Her får du 8 stk. kabelruller som leveres samlet på stativ, og som er produsert i nylon med lav vekt. Til sammenligning med stålrullene som veier 4 kg, veier disse kun 1,5 kg. Disse kiloene i forskjell sørger for at håndteringen blir enklere, og man får med seg flere ruller i hver omgang.

Kabelrullene tåler en belastning på opptil 200 kg, og tar kabler med opptil 145 mm i diameter.

 

El.nr. 8863405 gir deg 8 stk. kabelruller i nylon

Vinsjer fra OMAC

Vinsjene våre fra OMAC kan trekke omtrent hva som helst, hvor som helst. Dette er vinsjer med en kapasitet fra 3 til 60 tonn, og som har smarte, innebygde funksjoner som er designet for maks brukervennlighet. Det finnes dessuten et stort utvalg av forskjellig tilleggsutstyr til disse.

Til trekking av kabel kan vi varmt anbefale UP-serien vår med kabelvinsjer fra OMAC. Disse vinsjene har en maks trekkraft på 30-50 kN, og når en hastighet på opptil 80 m/min.

Se vår produktsjef Robert Cowburn presentere vinsj UP50:

 

Hos Melbye finner du et bredt utvalg av utstyr og maskiner. Vi har de løsningene som dekker alle dine behov innen linje- og kabelprosjekter, og som kan benyttes for alle spenningsnivåer.

Ønsker du å legge inn en bestilling? Ta kontakt med vår kundeservice så hjelper de deg videre.

Vil du vite mer om våre løsninger? Da kan du melde deg på vårt nyhetsbrev!
Der gir vi deg nyttige tips om våre produkter, spennende nyheter, kampanjer og arrangementer som er verdt å få med seg.

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Robert Cowburn

Product Manager Tools / Machines and Personal Protective Equipment roc@melbye.no +47 909 75 705