Tilbake

Blåsekabelen EPSU AY er en nyhet som skiller seg ut fra vanlige EPSU-kabler, og som er tilpasset installasjon i mikrorør. Med egenskaper som konkurransedyktig slitestyrke og spesielt gode blåseevner, går fiberblåsingen både raskere og enklere. Vi viser deg hvorfor!

Skiller seg ut fra vanlige EPSU-kabler

EPSU AY er en glatt og spesielt tynn fiberkabel som egner seg for blåsing i mikrorør med en indre diameter på 3,5 til 4,4 mm, avhengig av antall fiber. 

I likhet med en vanlig EPSU-kabel, er fibrene beskyttet av en ytterkappe i HDPE, men kabelen skiller seg ut ved å være forsterket med aramidgarn. Det gjør kabelen ekstra slitesterk og motstandsdyktig. Dessuten har den en strekkstyrke på hele 250N, mot 5-15N som er standard for vanlige EPSU-kabler.

EPSU AY kommer med 2 og 4 fiber, og leveres på panne.

I vår fiberkatalog kan du lese mer om EPSU AY og våre andre fiberkabler. Her finner du også en oversikt over nyttig tilbehør til fiberinstallasjonen.

 Blåsekabel EPSU AY leveres med 2 eller 4 fiber

 

Kabelen er mekanisk testet i henhold til IEC 60794-1-2, IEC 60794-1-21 og IEC 60794-1-53.

Høy slitestyrke med aramidgarn

Ettersom EPSU AY er forsterket med aramidgarn, får kabelen egenskaper som høy slitestyrke, strekkmodul og bryddstyrke, i tillegg til høy korrosjonsmotstand.

Ved høyere temperaturer vil dessuten aramidgarnet opprettholde stabilitetsegenskapene sine, noe som gjør at kabelen beholder styrken uansett temperatur.

Minimal friksjon

I kabelen ligger fibrene innkapslet i akrylat med en ytterkappe av HDPE, som gir minimal friksjon mellom fiber og rør. Dette sørger for at fiberblåsingen blir raskere og enklere, med redusert risiko for å skade fiber og kabel underveis i installasjonen.

Avisolering av EPSU AY

Avisolering av tynne fiberkabler som blåsefiber EPSU AY, kan være en utfordring. Ved bruk av Multi-stripperen med el.nr. 9107032 er det enklere å strippe kabelen uten at fiberen knekker.

NB! Ettersom kabelens indre plastbelegg reduserer risikoen for at fibrene knekker mot ytterkappen, er det viktig å la det være igjen noen millimeter mellom nedstrippingen av ytterkappen og det indre plastbelegget.

​​​Multistripper 9107032 sørger for enkel stripping av EPSU AY

Tilhørende produkter: 

Hos Melbye finner du alt du trenger til fiberinstallasjonen – blant annet et bredt utvalg av tilbehør til EPSU AY. Blant utvalget finner du mikrorør som er tilpasset for installasjon/innblåsing av blåsefiber (EPSU) og mikrokabel innendørs. Fiberrørene har et indre silikonsjikt som er spesielt utviklet for å minimere friksjonen mot fiberen og kabelen.

Klikk her for en oversikt over våre mikrorør

 

Vil du vite mer om våre løsninger innen fiber? Da kan du melde deg på vårt nyhetsbrev! Der gir vi deg smarte tips om våre produkter, og nyttig informasjon om kampanjer, arrangementer, lanseringer og andre ting det kan være verdt å få med seg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Anders Hodt Borge

Sales and Business Development anb@melbye.no +47 477 09 941