Tilbake

Som en ledende leverandør av mekaniske kontakter og kabelsko i over 20 år kjenner vi i Melbye godt til markedets utfordringer og behov. Derfor har vi utviklet VConnect-serien. Den er spesielt tilpasset kundenes ønsker på det skandinaviske markedet. Arbeidet med skjøting og installasjon forenkles, samtidig som det er lettere å unngå feilmontering.

Mekaniske skruforbindelser til fordel for montøren

VConnect-serien til Melbye består av oppgraderte skrukabelsko og skruskjøtehylser for spenningsområdene 1 kV og 1-36 kV. Produktene dekker et større tverrsnittområde med færre komponenter, noe som åpner opp for et stort bruksområde, forenklet lagring og en enklere jobb for montøren.

De mekaniske skruforbindelsene er lansert som et alternativ til pressverktøy, ved montering av skjøtehylser og kabelsko. De kan benyttes på både Cu-kabler og Al-kabler, rund og sektorformet leder.

VConnect sortimentet

  • Bolter med pipestørrelser i 8, 10, 13, 17, 19, 22 og 24 mm
  • Ikke lenger behov for 2 ulike verktøy
  • Ikke lenger behov for å knekke bolten flere ganger
  • Dekker flere tverrsnitt enn tidligere
  • Dekker store områder og kan brukes til å forenkle og effektivisere montering og installasjoner i f.eks. stasjonsanlegg, transformatorer og ladestasjoner.

Skjøtehylsene og kabelskoene er tilpasset det skandinaviske markedet, og er testet etter IEC 61238-1:2018 Klasse A.


 

 

Enklere kabelskjøting – med kun ett verktøy!

De mekaniske skruforbindelsene i VConnect-serien sørger for at kabelskjøtingen blir betydelig enklere for montøren, om man sammenligner med andre skjøtesystemer. Feilmontasjer blir enklere å unngå, og du slipper å bruke pressverktøy for å utføre koblingsjobben.

Uavhengig av om du benytter Al- eller Cu-kabler, så trenger du kun å forholde deg til ett verktøy (evt. en «skralle»).

Skrubolter med moment, for sikker montering

Skruskjøtehylsene og kabelskoene har sekskantbolter med moment, som sørger for at monteringen blir riktig hver gang. Boltene er designet for å knekke med rett moment, og gjør det enkelt å oppnå korrekt kontakt med lederen. Alt du trenger å gjøre, er å skru til bolten knekker – enkelt og greit!

Kabelsko i VConnect-serien

Dimensjoner og teknisk informasjon

VConnect-seriens skrueterminaler og skruekabelsko er tilgjengelige i en rekke ulike dimensjoner for å dekke områder opp til 400 mm² på 1kV og opp til 1000 mm² på 1-36kV:

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Tom Erik Stampe

Key Account Manager East / South Region tes@melbye.no +47 482 56 846