Tilbake

Som en ledende leverandør av mekaniske kontakter og kabelsko i over 20 år kjenner vi i Melbye godt til markedets utfordringer og behov. Derfor har vi utviklet VConnect-serien. Den er spesielt tilpasset kundenes ønsker på det skandinaviske markedet. Arbeidet med skjøting og installasjon forenkles, samtidig som det er lettere å unngå feilmontering.

Skjøtehylser og kabelsko: det du trenger
 

Skjøtehylser og kabelsko er avgjørende komponenter for å sikre en stabil og trygg elektrisk tilkobling mellom kabler og ledere. Skjøtehylser brukes vanligvis for å koble to eller flere ledninger eller kabler sammen. De gir en mekanisk tilkobling og isolering av de tilkoblede ledningene.

Kabelsko brukes for å koble en enkelt ledning eller kabel til et tilkoblingspunkt, som for eksempel en kontakt, en bryter eller en annen ledning. De sikrer en stabil elektrisk tilkobling og beskytter ledningene mot skade og korrosjon.

Disse mekaniske verktøyene spiller en sentral rolle i elektriske installasjoner.

Mekaniske skruforbindelser til fordel for montøren

VConnect-serien til Melbye består av oppgraderte skrukabelsko og skruskjøtehylser for spenningsområdene 1 kV og 1-36 kV. Produktene dekker et større tverrsnittområde med færre komponenter, noe som åpner opp for et stort bruksområde, forenklet lagring og en enklere jobb for montøren.

De mekaniske skruforbindelsene er lansert som et alternativ til pressverktøy, ved montering av skjøtehylser og kabelsko. De kan benyttes på både Cu-kabler og Al-kabler, rund og sektorformet leder.

Montører elsker VConnect-serien - den har blitt et must i alle installatørers servicebiler!
Med få ulike størrelser når man et område på hele 1,5-400mm² ved 1kV og opptil 1000mm² på 1-36kV-sortimentet.

- Patrik Ahlberg, forretningsområdesjef Energi

VConnect sortimentet

  • Bolter med pipestørrelser i 8, 10, 13, 17, 19, 22 og 24 mm
  • Ikke lenger behov for 2 ulike verktøy
  • Ikke lenger behov for å knekke bolten flere ganger
  • Dekker flere tverrsnitt enn tidligere
  • Dekker store områder og kan brukes til å forenkle og effektivisere montering og installasjoner i f.eks. stasjonsanlegg, transformatorer og ladestasjoner.

Skjøtehylsene og kabelskoene er tilpasset det skandinaviske markedet, og er testet etter IEC 61238-1:2018 Klasse A.


 

 

Enklere kabelskjøting – med kun ett verktøy!

De mekaniske skruforbindelsene i VConnect-serien sørger for at kabelskjøtingen blir betydelig enklere for montøren, om man sammenligner med andre skjøtesystemer. Feilmontasjer blir enklere å unngå, og du slipper å bruke pressverktøy for å utføre koblingsjobben.

Uavhengig av om du benytter Al- eller Cu-kabler, så trenger du kun å forholde deg til ett verktøy (evt. en «skralle»).

Skrubolter med moment, for sikker montering

Skruskjøtehylsene og kabelskoene har sekskantbolter med moment, som sørger for at monteringen blir riktig hver gang. Boltene er designet for å knekke med rett moment, og gjør det enkelt å oppnå korrekt kontakt med lederen. Alt du trenger å gjøre, er å skru til bolten knekker – enkelt og greit!

Kabelsko i VConnect-serien

Dimensjoner og teknisk informasjon

VConnect-seriens skrueterminaler og skruekabelsko er tilgjengelige i en rekke ulike dimensjoner for å dekke områder opp til 400 mm² på 1kV og opp til 1000 mm² på 1-36kV:

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Tom Erik Stampe

Key Account Manager East / South Region tes@melbye.no +47 482 56 846