Tilbake

Som ledende leverandør av mekaniske skjøtehylser og kabelsko i over 20 år, kjenner vi i Melbye godt til markedets utfordringer og behov. Det er derfor vi har utviklet VConnect-serien, som er spesielt tilpasset våre kunders ønsker på det skandinaviske markedet. Montøren får nå en enklere jobb med skjøtingen og monteringen, samtidig som det blir enklere å unngå feilmontasjer.

Nye, mekaniske skruforbindelser til fordel for montøren

VConnect-serien til Melbye består av nye, oppgraderte skrukabelsko og skruskjøtehylser for spenningsområdene 1 kV og 1-36 kV. Produktene dekker et større tverrsnittområde med færre komponenter, noe som åpner opp for et stort bruksområde, forenklet lagring og en enklere jobb for montøren.

De mekaniske skruforbindelsene er lansert som et alternativ til pressverktøy, ved montering av skjøtehylser og kabelsko. De kan benyttes på både Cu-kabler og Al-kabler, rund og sektorformet leder.

Det nye sortimentet innebærer blant annet disse endringene:

  • Nye bolter med pipestørrelser i 8, 10, 13, 17, 19, 22 og 24 mm
  • Ikke lenger behov for 2 ulike verktøy
  • Ikke lenger behov for å knekke bolten flere ganger
  • Dekker flere tverrsnitt enn tidligere

Skjøtehylsene og kabelskoene er tilpasset det skandinaviske markedet, og er testet etter IEC 61238-1:2018 Klasse A.

Nye el-numre i sortimentet

De nye skjøtehylsene og kabelskoene i VConnect-serien innebærer nye el-numre. For å få oversikten over de nye el-numrene, kan du se på konverteringstabellen i denne katalogen.

NB! Skjøtesettene vil beholde de samme el-numrene som tidligere, da dekningsområder og størrelser på hylser er de samme som før.
 

 

Enklere kabelskjøting – med kun ett verktøy!

De mekaniske skruforbindelsene i VConnect-serien sørger for at kabelskjøtingen blir betydelig enklere for montøren, om man sammenligner med andre skjøtesystemer. Feilmontasjer blir enklere å unngå, og du slipper å bruke pressverktøy for å utføre koblingsjobben.

Uavhengig av om du benytter Al- eller Cu-kabler, så trenger du kun å forholde deg til ett verktøy (evt. en «skralle»).

Skrubolter med moment, for sikker montering

Skruskjøtehylsene og kabelskoene har sekskantbolter med moment, som sørger for at monteringen blir riktig hver gang. Boltene er designet for å knekke med rett moment, og gjør det enkelt å oppnå korrekt kontakt med lederen. Alt du trenger å gjøre, er å skru til bolten knekker – enkelt og greit!

Kabelsko i VConnect-serien

Nye dimensjoner og teknisk informasjon

Skruskjøtehylsene og skrukabelskoene i V-Connect-serien leveres i en rekke dimensjoner, for å dekke et enda større område enn før. For å lese mer om dette, kan du klikke deg inn på de ulike kategoriene her:

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Tom Erik Stampe

Key Account Manager East / South Region tes@melbye.no +47 482 56 846