Tilbake

Når man skal sette opp et nødlysanlegg, er det gjerne mye å ta hensyn til, og mange regler å sette seg inn i. Da er det godt å vite at Melbye kan ta seg av prosjekteringen! Melbye leverer og prosjekterer nødbelysning i både små og store prosjekter, i henhold til gjeldende standarder.

Fokus på å gjøre det enklere for kunden

I tillegg til å levere nødlys med fokus på lang levetid og brukervennlige funksjoner, tilbyr Melbye alltid å ta seg av prosjekteringen. Melbye leverer og prosjekterer nødlys i alt fra store nybyggprosjekter, til mindre prosjekter med utskiftning/supplering av eksisterende nødlysanlegg. Uansett størrelse på prosjektet, vil kunden alltid få et nødlysanlegg som er skreddersydd etter sine behov, og som følger gjeldende standarder.

Når Melbye prosjekterer nødlys, er det med hensikt å gjøre det enklere for kunden å velge de beste armaturene for sitt behov, og å montere produktene etter gjeldende standarder. I tillegg til et pristilbud, leverer vi et prosjekteringsforslag med tegninger, hvilke armaturer som bør brukes, og plassering av disse. Kunden får også et datablad med utfyllende informasjon om produktene.

Det forklarer Ulrikke Adolfsen - selger i installasjon/fiber i Melbye. Hun sitter på Melbyes kontorer i Mo i Rana, og har god erfaring fra nødlysprosjektering. Hun beskriver tjenesten som svært populært blant kundene.

Ulrikke i gang med prosjektering av nødbelysning – her fra kontoret i Mo i Rana.

Ulrikke i gang med prosjektering av nødbelysning – her fra kontoret i Mo i Rana.

 

Nøye planlegging

Etter å ha satt seg inn i underlag som funksjonsbeskrivelse, plantegninger og etasjetegninger, kan man begynne med utformingen av prosjektet. Men først må sikkerheten på plass. Brann- og risikoklasser blir gjennomgått, og standarder blir saumfart:

Før vi ser på utforming av prosjektet, sjekker vi alltid hvilke standarder det vises til, og hvilke brann- og risikoklasser vi må følge. Vi definerer også rømningsveier, dersom dette ikke er definert på tegningene vi mottar fra kunden, forklarer Adolfsen.

Spesifisert forslag til nødlysarmaturer og plassering

Deretter blir det satt opp et pristilbud, og et spesifisert underlag forslag med hvilke armaturer man bør benytte, samt antall og plassering – alt med hensyn til leseravstander, installasjonsmiljø og forskrifter. For nøye informasjon om hver enkel nødlysarmatur, får kunden et eget datablad.

Vil du vite mer om Melbyes nødlysarmaturer, eller vurderer du å prosjektere nødlys i ditt prosjekt? Ta kontakt med en av våre eksperter for en uforpliktende prat!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

I vårt nyhetsbrev får du nyttige tips om våre løsninger, produkter og lanseringer. Vi informerer deg også om kampanjer, tilbud og arrangementer som kan være verdt å få med seg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Ulrikke Adolfsen

Technical Sales Project ula@melbye.no +47 96 22 67 13