Tilbake
Ifølge SSB (Statistisk sentralbyrå) er fall blant den vanligste typen ulykke i arbeidslivet. Det viser oss at riktig valg av personlig verneutstyr er særdeles viktig for å ivareta sikkerheten under arbeidet – spesielt i høyden. Melbye hjelper deg med å ta trygge valg. Fra vårt lager leverer vi blant annet fallsikring fra markedsledende Petzl, som setter standarden for å arbeide trygt og effektivt med komforten i behold.

Fallsikring for alle typer arbeidsoppgaver

- Hos Melbye har vi kunnskapen og erfaringen til å kunne tilby det beste utstyret på markedet. På vårt lager finner du blant annet fallsikringsutstyr fra Petzl, som dekker alle typer arbeidsoppgaver i høyden, forklarer Robert Cowburn.

Han har vært produktsjef på Energi-segmentet i Melbye siden 2012, og har lang erfaring fra bransjen – både profesjonelt og som tidligere hobbyklatrer.

Lang historie med personlig verneutstyr

Det franske, familieeide selskapet Petzl ble grunnlagt på midten av 1970-tallet, men har en historie som strekker seg helt tilbake til rundt 1930. Det var nemlig da den klatreinteresserte Fernand Petzl utforsket en 1000 meter dyp gruve i Gouffre Berger, og etter hvert skulle begynne produksjonen av utstyr for gruvearbeidere. Siden den gang har Petzl blitt en anerkjent produsent av klatreutstyr for både sport- og industriklatrere, og leverer høykvalitets sikkerhetsutstyr for alle typer arbeidsoppgaver i høyden.

Masteseler i høy kvalitet

I vårt sortiment fra Petzl finner du blant annet masteseler av høy kvalitet, som dekker alle behov når man jobber i høyden. Ikke bare er masteselene justerbare, og lette i vekt, men de er også designet for god komfort under lange arbeidsdager, og er enkle å få av og på. Masteselene finner du her.

- Petzl-selene finnes både som komplette fallsikringsseler og som todelte seler. AVAO-selen for eksempel, kan brukes alene - men sammen med «TOP» brystsele kan den forvandles til en fallsikringssele med utmerket støtte, forteller Cowburn.

AVAO «Sit Fast» sittesele

 

Støtteliner

I sortimentet til Melbye finner du blant annet støtteline RESQ Smartline X, som er markedets minste og letteste utstyr for personlig evakuering. Denne støttelinen tar en maks personvekt på 140 kg, og har en maks nedfiringslengde på 200 m. Den har også en varmebestandighet på over 480 °C, og har gode egenskaper når det kommer til bruddstyrke.

Du finner også støttelinen Grillon, som kan leveres med lengder på 2 eller 3 meter. Til Grillon kan det også leveres reserveline.

Se våre støtteliner her.

Støtteline «RESQ Smartline X»

 

Falldemperliner for myk nedbremsing

Petzl falldemperlinene «Absorbica I» og «Absorbica Y» er utstyrt med en liten energiabsorberende pose som tar opp energien ved et fall. Denne posen er designet for å gradvis bremse energien, og gir en myk nedbremsing. Falldemperlinene har elastisk web, samt 1 eller 2 karabiner av typen MGO Open. De fungerer som de skal når brukeren veier mellom 50 og 130 kg.

  • Falldemperline Absorbica I
    (El.nr. 8883466)
     
  • Falldemperline Absorbica Y
    (El.nr. 8883467)

 

Petzl Karabinkroker

Melbye fører et stort utvalg av karabinkroker fra Petzl. Vi leverer karabiner med forskjellige typer låsesystemer - som skrulås, tri-act-lås og tvistlås, samt karabiner uten lås. Se vårt utvalg av karabinkroker her.

 

Hjelmer med smarte funksjoner

Våre Petzl-hjelmer egner seg spesielt godt både til linjebygging og til arbeidsoppgaver i høyden. Hjelmene sitter godt på hodet, og kan justeres etter størrelse. Det er også enkelt å integrere for eksempel hørselvern, hodelykt og annet tilbehør i hjelmene. Vertex-hjelmene fra Petzl er godkjent for 1000 V. Dette er en hjelm som sitter godt på hodet uansett størrelse– takket være CENTERFIT og FLIP & FIT-systemer.

           Petzl Vertex-hjelm

Kraftige og smarte hodelykter

Visste du at Petzl (samen med HDS Systems) var først ute med å bruke lysdioder (LED) i hodelyktene sine i år 2000? LED-funksjonen gjør lyktene mer effektive, og sørger for at batteriet varer lengre. Våre Petzl-hodelykter dekker de fleste behov, og er både pålitelige og slitesterke. Hodelyktene er på alt fra 90 til 1100 lumen, og kommer med 3 eller 5 forskjellige lysmoduser.

Hodelykt Swift RLPRO fra Petzl

 

I sortimentet finner du blant annet den oppladbare og superkraftige hodelykten Swift RLPRO. Den veier kun 123 gram, og er på hele 900 lumen. Den har en innebygd «Reactive Lighting»-teknologi, som gjør at den kan justere seg selv etter omgivelsene. (Denne funksjonen kan enkelt skrus av eller på.

Se våre hodelykter fra Petzl her.

 

Vi hjelper deg med å ta trygge valg

Har du spørsmål om personlig verneutstyr og sikkerhet? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne de løsningene som passer best for ditt behov.

- Hos Melbye streber vi etter å være til stede lokalt for våre kunder. Vi kommer gjerne og demonstrerer våre produkter der du er, og hjelper deg med tips og råd om personlig verneutstyr, avslutter produktsjef Cowburn. 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Ønsker du mer info om våre produkter og løsninger? I vårt nyhetsbrev holder vi deg oppdatert på gode tilbud, nyheter og nyttige tips om våre produkter.

 

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Thomas Berve

Business Unit Manager Energy Norway thb@melbye.no +47 959 18 451