Tilbake

Hvorfor velge nødlys fra Melbye? 

Når krisesituasjonen oppstår, og den normale belysningen svikter, kan nødlys være helt avgjørende for hvordan situasjonen utvikler seg. Melbye har lang erfaring fra prosjektering av nødlys, og tilbyr et bredt utvalg av nødlysarmaturer som gjør det enkelt å sikre alle vanlige bygg. Her gir vi deg en guide over våre smarte nødlysprodukter.

Nødlys fra Melbye: brukervennlig og sikkert

  • Piktogram for alle retninger

  •  Enkel montering

  • Longlife-batterier med lang levetid

  • LED-lyskilde med opptil 25 års levetid

  • 1 eller 3 timer batterireserve

  • Innebygget selvtestfunksjon

Melbye leverer markeringslys og ledelys for både permanentdrift og beredskapsdrift, samt antipanikklys for åpne arialer. Dette er nødlys som er designet med fokus på brukervennlighet, enkel montering, og langvarig sikkerhet. De fleste armaturene kan leveres enten som manuell type med innebygget ladefunksjon og batteri, eller med en praktisk, innebygget selvtestfunksjon.

Enkelte av våre armaturer kan brukes både som markeringslys og ledelys.
Våre nødlysarmaturer er testet og godkjent i henhold til:

  • NEK EN 605981

  • NEK EN 60598-2-22

  • NS EN 1838

Praktisk selvtestfunksjon

De fleste av våre nødlysarmaturer kommer med innebygget selvtestfunksjon, som sikrer at armaturen alltid fungerer som den skal. Selvtestfunksjonen viser om det er feil på lyskilde, lader eller batteri. Tester blir utført automatisk, med nødvendig varighet og hyppighet - i henhold til kravene gitt i NEK EN 50172. De forskjellige statussignalene er angitt i brukerveiledningen.
 

Markeringslys

Skilt med symboler som viser rømningsvei, og som lyser opp markeringsskiltet når det er nødvendig. Vi har et bredt utvalg av markeringslys som kommer både med og uten selvtestfunksjon. Markeringslysene våre har LED-belysning, en leseavstand på 23 til 30 meter, og batterier med 1-3 timers driftstid.

SolidLED markering- og ledelys

Armaturer som kan brukes både som markeringslys og ledelys. SolidLED-armaturen har ly som kan justeres i 2 ulike lysstyrker etter behov. Batteri-reserve på 1 eller 3 timer, avhengig av lysstyrke. Armaturene kan monteres på vegg, i tak, eller felles inn ved hjelp av et innfellingssett.
 

MicroLED markeringslys

MicroLED-armaturen er produsert i flammehemmende ABS-materiale. Den kan monteres i både tak og på vegg, og leveres med LED-belysning samt batteri med 1 times driftstid.
 

PractiLED
PractiLED-armaturen er produsert i aluminium med nedhengt plate i plexiglass, hvor du enkelt kan feste piktogrammene. Armaturen kan monteres i både tak og på vegg, leveres med LED-belysning, og batteri med 1 times driftstid.

 

KC markerings- og ledelys
KC er en LED-lysarmatur som kan brukes som både markeringslys og ledelys. Armaturen har IP54-kapsling, som enkelt kan endres til IP65 ved hjelp av et tilleggssett. Den leveres med 3 stk. piktogrammer med enkel montering (andre piktogrammer etter forespørsel).

KS markeringslys
Markeringslys med LED-belysning og 3 timers batteribackup, som kan monteres både på vegg og i tak. Leveres med 3 stk. piktogrammer med enkel montering. Andre piktogrammer kan leveres på forespørsel.
 

KM markeringslys

Markeringslys med LED-belysning, som kan monteres på vegg og i tak.
Leveres med 3 stk. piktogrammer med enkel montering, og batteri med 3 timers driftstid. Andre piktogrammer kan leveres på forespørsel
 

Ledelyset slås automatisk på når normal belysning ikke fungerer, og gir tilstrekkelig lys i rømningsveien.

Våre ledelys kommer med 1-3 timers batteribackup, og kommer i kapslingsgradene IP20, IP30 og IP54. Vi har også ledelys for det profesjonelle markedet.

 

Ledelys

Ledelyset slås automatisk på når normal belysning ikke fungerer, og gir tilstrekkelig lys i rømningsveien.

Våre ledelys kommer med 1-3 timers batteribackup, og kommer i kapslingsgradene IP20, IP30 og IP54. Vi har også ledelys for det profesjonelle markedet.
 

ERL Ledelys
ERL-armaturene kan brukes enten som innfelt versjon, eller som vanlig. Leveres med 1 stk. "Power LED" justerbar lyskilde og 1 times batteribackup, samt selvtestfunksjon. Kapslingsgrad IP30.
 

KMB Ledelys
KMB er en kompakt ledelysarmatur med IP54-kapsling og 3 timer batteribackup. En prismeformet lyskilde sørger for optimal lysfordeling. Kommer med innebygget selvtestfunksjon.
 

IL LED ledelys

IL ledelys med ERT LED-lyskilde, for det profesjonelle markedet.
Finnes tilgjengelig med korridor eller sirkulær lysfordeling, og monteres enten utenpåliggende- eller innfelt i tak. IL LED har kapslingsgrad IP20, og batteri med 3 timers driftstid.

Antipanikklys
Antipanikkbelysning benyttes for å unngå panikk i en nødssituasjon, og gir tilstrekkelig nødlys frem til utganger/rømningsveier. For bruk i arealer med udefinerte rømningsveier, for eksempel i haller eller områder der mange mennesker oppholder seg samtidig.

La oss hjelpe deg med prosjekteringen!

Skal du prosjektere nødlys i et prosjekt, og har behov for råd og støtte underveis? Da deler vi gjerne vår erfaring og kunnskap med deg. Vi har oversikt over gjeldende normer og regler, og vet hvordan du installerer nødlys for å ivareta sikkerheten på best mulig måte.

Ta kontakt med oss for mer informasjon.

 

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Tom Erik Stampe

Key Account Manager East / South Region tes@melbye.no +47 482 56 846