Tilbake

Oppstramming av ADSS-kabler kan by på utfordringer om du ikke har utstyret i orden. Melbyes strekkefrosk er beregnet for å strekke 8-tallskabel, med et skånsomt grep om bærelinen. 
 

Det ideelle verktøyet for strekking av kabel  

Riktig utstyr er essensielt for alt arbeid, ikke minst for installasjon av luftkabler. Det er spesielt viktig at kabelen ikke strekkes med for store krefter. Melbye har et bredt utvalg av oppspenningsutstyr, og kan tilby alt fra strekkeverktøy til store kabelvinsjer.  

For strekking av wire og kabel er en strekkefrosk (også kalt froskekjeft) et ideelt og robust verktøy. Melbyes strekkefrosk sørger for skånsom strekking av 8-tallskabel, og er beregnet for å strekke direkte i bærelinen på Figur-8 fiberkabler med diameter 6-14 mm.  

Et bilde som inneholder himmel, servise i tinn, lukk

Automatisk generert beskrivelse 

Parallelle gripeflater for skånsomt grep 

Gripeflatene i strekkefrosken jobber etter prinsippet at jo større kraft en drar med, jo hardere griper bakken om bærelinen. Den har parallelle gripeflater i aluminium, som gir det rette taket for å strekke 8-tallskabel på en skånsom måte, uten å skade bærelinen. 

Et bilde som inneholder himmel

Automatisk generert beskrivelse

Kompatible kabelvinsjer 

For å utføre en installasjon av luftkabel på riktig måte, kreves det også bruk av annet verktøy, for eksempel kabelvinsj. Også her er det viktig å velge riktig type.  

Melbye har et utvalg av allsidige og bærbare vinsjer som er kompatible med strekkefrosken. 

Vi lagerfører både batteri- og bensinvinsjer, samt reservedeler og tau. Disse maskinene leveres komplett med forskjellige braketter, stropper, trinser og tau. De bærbare vinsjene kan brukes med valgfri lengde av dobbelflettet tau. Tauene er i polyester med liten elastisitet, og vi tilbyr disse i flere lengder. Maksimal trekkraft er 1000 kg. 

 

Bensindrevet, håndholdt vinsj                     Batteridrevet, håndholdt vinsj 

 

Bensindrevet, håndholdt vinsj                                            Batteridrevet, håndholdt vinsj 

 

Ta gjerne en titt i vårt produkthierarki for å finne det utstyret du trenger til din situasjon.  
Dersom du har spørsmål, eller trenger råd og tips -kontakt oss i Melbye, så hjelper vi deg! Vår ekspertise er alltid inkludert. 

Ønsker du å motta nyttig og relevant informasjon, nyheter og gode tilbud? Da kan du melde deg på vårt nyhetsbrev her.

 

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Anders Hodt Borge

Key Account Manager anb@melbye.no +47 477 09 941