Nyhet: Blåsekabel EPSU AY - forsterket med aramidgarn

Blåsekabelen EPSU AY er en nyhet som skiller seg ut fra vanlige EPSU-kabler, og som er tilpasset installasjon i mikrorør. Med egenskaper som konkurransedyktig slitestyrke og spesielt gode blåseevner, går fiberblåsingen både raskere og enklere. Vi viser deg hvorfor!


 Blåsekabel EPSU AY leveres med 2 eller 4 fiber

Skiller seg ut fra vanlige EPSU-kabler

EPSU AY er en glatt og spesielt tynn fiberkabel som egner seg for blåsing i mikrorør med en indre diameter på 3,5 til 4,4 mm, avhengig av antall fiber. 

I likhet med en vanlig EPSU-kabel, er fibrene beskyttet av en ytterkappe i HDPE, men kabelen skiller seg ut ved å være forsterket med aramidgarn. Det gjør kabelen ekstra slitesterk og motstandsdyktig. Dessuten har den en strekkstyrke på hele 250N, mot 5-15N som er standard for vanlige EPSU-kabler.

EPSU AY kommer med 2 og 4 fiber, og leveres på panne.

I vår fiberkatalog kan du lese mer om EPSU AY og våre andre fiberkabler. Her finner du også en oversikt over nyttig tilbehør til fiberinstallasjonen.

Kabelen er mekanisk testet i henhold til IEC 60794-1-2, IEC 60794-1-21 og IEC 60794-1-53.


Høy slitestyrke med aramidgarn

Ettersom EPSU AY er forsterket med aramidgarn, får kabelen egenskaper som høy slitestyrke, strekkmodul og bryddstyrke, i tillegg til høy korrosjonsmotstand.

Ved høyere temperaturer vil dessuten aramidgarnet opprettholde stabilitetsegenskapene sine, noe som gjør at kabelen beholder styrken uansett temperatur.

Minimal friksjon

I kabelen ligger fibrene innkapslet i akrylat med en ytterkappe av HDPE, som gir minimal friksjon mellom fiber og rør. Dette sørger for at fiberblåsingen blir raskere og enklere, med redusert risiko for å skade fiber og kabel underveis i installasjonen.


​​​Multistripper 9107032 sørger for enkel stripping av EPSU AY

Avisolering av EPSU AY

Avisolering av tynne fiberkabler som blåsefiber EPSU AY, kan være en utfordring. Ved bruk av Multi-stripperen med el.nr. 9107032 er det enklere å strippe kabelen uten at fiberen knekker.

NB! Ettersom kabelens indre plastbelegg reduserer risikoen for at fibrene knekker mot ytterkappen, er det viktig å la det være igjen noen millimeter mellom nedstrippingen av ytterkappen og det indre plastbelegget.


Tilhørende produkter

Hos Melbye finner du alt du trenger til fiberinstallasjonen – blant annet et bredt utvalg av tilbehør til EPSU AY.

Blant utvalget finner du mikrorør som er tilpasset for installasjon/innblåsing av blåsefiber (EPSU) og mikrokabel innendørs. Fiberrørene har et indre silikonsjikt som er spesielt utviklet for å minimere friksjonen mot fiberen og kabelen.

Klikk her for en oversikt over våre mikrorør

Vil du vite mer om våre fiberløsninger?

Meld deg på vårt nyhetsbrev