Melbyes alternativ til betong – modulbygd, sterkt og fleksibelt!

Melbyes modulbygde løsninger, bygges enkelt sammen uten bruk av betong eller dyre maskiner.

Ultima Connect kan håndteres manuelt av én til to personer.

Innovative løsninger uten betong

I en bransje som lenge har blitt dominert av dyre og tunge betongkonstruksjoner, kan Melbye tilby innovative løsninger som erstatter de tradisjonelle alternativene i betong. Resultatet blir enklere, rimeligere i lengden og mer fleksibelt – uten å gå på kompromiss med styrke. Her forteller vi deg hvorfor.

1. Installasjon på kun en time!

 

Våre betongfrie kummer og kanaler er modulbygde, og består av lette komponenter som bygges sammen på stedet. Ettersom hver modul veier lite (den tyngste veier kun 25 kg), kan de løftes av kun én til to personer ved manuell håndtering! Dette gjør installasjonen både rask og enkel, helt uten bruk av maskiner. Komplett installasjon er normalt gjennomført på rundt en time!


2. Kostnadseffektivt, og ingen behov for maskiner

 

Ettersom du ikke har behov for store, tunge og dyre maskiner når du installerer/monterer løsningene, blir jobben både enklere og rimeligere. Dette sparer deg for arbeidskraft, tid og penger. En annen fordel er at modulene enkelt kan fraktes i vanlig bil, og plasseres i bagasjerommet frem til stedet de skal installeres.


Sterkt og robust alternativ til tradisjonelle løsninger.

3. Høy styrke og lang levetid

 

 En av grunnene til at man gjerne velger å bygge med betong, er den høye styrken materialet kan tilby. Heldigvis kan du oppnå den samme styrken med våre kummer og kanaler, som er produsert i GRP med høy motstandsdyktighet. Når den er nedgravd, har GRP svært gode egenskaper når det kommer til påvirkning av kjemiske stoffer.

Materialet har høy kjemisk, termisk og dynamisk motstand, samt lav absorbsjon av vann. Dette gir deg et svært motstandsdyktig, sterkt og robust alternativ til tradisjonelle løsninger.

4. Stor fleksibilitet gir mange muligheter

 

Våre løsninger er utviklet for å gi deg høy fleksibilitet i størrelse, uten at det går utover holdbarhet eller styrke. Systemene har en modulbasert konstruksjon som gir deg muligheten til å bygge uten begrensning i størrelse/dybde. Seksjonene stables enkelt på hverandre, og hver del låses sammen med enheten under og over.


Vi jobber kontinuerlig med å effektivisere produksjonen

5. Enkelt vedlikehold

 

I motsetning til andre typer materialer som ofte blir dårligere med årene, så er GRP-produktene produsert for å beholde kvaliteten og motstandsdyktigheten – uavhengig av omgivelsene de monteres i.

Ettersom GRP-materialet er svært motstandsdyktig, krever det praktisk talt ingen vedlikehold. Materialet er korrosjonsbestandig, og du vil derfor unngå rust. I tillegg har det høy motstandsdyktighet mot kjemikalier, og er UV-bestandig for å motvirke skadelig UV-stråling

6.  Fokus på miljøet

Produksjonen av modulene foregår i en energioptimaliserende prosess, for å minimere de negative påkjenningene for miljøet


Ultima Connect veier lite, og består av moduler som settes sammen.

Våre produkter

Melbyes C2-kum

C2 står for «Carriageway Fortress». Denne kummen har en sterk og kraftig konstruksjon, som er produsert for å tåle store påkjenninger

Melbyes FF-kum

FF er en modulbasert trekkekum, som betyr at du selv velger hvor dyp du ønsker at den skal bygges. FF står for «Footway Fortress», som betyr at konstruksjonen er sterk, og tåler store belastninger opptil 40 tonn i vertikal belastning. (Med unntak av den minste modulen, som er testet til 25 tonn.)

Multikanaler

Du finner også vår fleksible Multikanal-serie, som er produsert i gjenvinnbart materiale, veier lite og som enkelt kan integreres med Ultima Connect for en komplett løsning.

ProTrough

ProThrough er et innovativt, lett og brannsikkert kabelbeskyttelsessystem. Systemet er et moderne alternativ til tradisjonelle betongkonstruksjoner for jernbane og sporvei.

Ultima Connect

I vårt sortiment finner du blant annet den modulbaserte trekkekummen Ultima Connect, som gir deg stor fleksibilitet, høy motstandsdyktighet og en mer tidseffektiv installasjon.

Vi i Melbye har lang erfaring med betongfrie kummer og kanaler, og hjelper deg gjerne med ditt prosjekt.Referanseprosjekt

Det krevde fleksibilitet, dybde og muligheten til å bygge i flere nivåer. Å bruke betong var ikke mulig. Ultima Connect ble løsningen!

Det krevde fleksibilitet, dybde og muligheten til å bygge i flere nivåer. Å bruke betong var ikke mulig. Ultima Connect ble løsningen!

  • NCC's første Ultima Connect-prosjekt
  • Kanaler i tre nivåer, med den dypeste kummen
  • Ultima Connect var den eneste på markedet som klarte utfordringen!

NCC/SWEDAVIA ARLANDA

Vil du vite mer om våre bærekraftige løsninger for infrastruktur?

Kontakt oss