Multikanaler

Melbyes multikanaler er et innovativt, lett og strukturert kabelbeskyttelsessystem som gir et moderne alternativ til tradisjonelle kabelkanaler. Resultatet er enkel og rask installasjon, og et lett tilgjengelig kabelsystem.


RASK MONTERING MED SIKKERT KLIKKSYSTEM 

Multikanalene har et unikt klikksystem som gjør innstalleringen enkel og rask, uten behov for annet utstyr. Under kabeltrekking sørger den unike sammenføyningen for at enhetene ikke glir fra hverandre etter innstallasjon.

LAV VEKT 
Melbyes multikanaler veier mindre enn 20 kg og har derfor betydelige HMS-fordeler. Multikanalene kan uten problem løftes og installeres av én person, i samsvar med reglene for manuell håndtering. Takket være den lave vekten og brukervennligheten, sparer man både tid og penger.


Gjenbrukbart materiale

Våre Multikanaler er produsert av opptil 100% resirkulert materiale, som gir deg et fullt gjenbrukbart sluttprodukt. Det betyr at multikanalene kan gjenbrukes ved reinstallering, noe som gir deg en tidsbesparende og kostnadseffektiv løsning, som dessuten sparer miljøet for unødvendig belastning ved senere installasjon.

Multikanalene kan også graves ned på en grunnere dybde enn tradisjonelle kanaler. Dette eliminerer behovet for spesialfylling og ekstra transport av fyllmateriale. Samtidig slipper man å kaste unødvendige mengder med utgravd materiale.

Det slitesterke materialet har en høy styrke, som fjerner behovet for bruk av betong, med påfølgende bruk av dyre, tunge og forurensende maskiner på arbeidsplassen. Dette gjør at enhetene har en lavere vekt enn tradisjonelle kabelkanaler, som igjen gjør transporten og forflytningen enklere.

Gå til katalog

Unike fordeler som gir en effektiv og fleksibel kabelhåndtering

  • Holdbare og sterke enheter med lav vekt 
  • Glatte innervegger for en sikker kabelhåndtering 
  • Firkantet kabelkanal, med 25% mer plass, sammenlignet med tradisjonelle kanaler 
  • Rask montering med et sikkert klikksystem 
  • Finnes i fire ulike størrelser 
  • 2° fleksibilitet som er tilpasset bøyninger 
  • Multiblokksystem 

 


Fleksibel funksjonalitet

2° fleksibilitet
Våre multikanaler har 2° fleksibilitet i skjøtene. Dette gjør det enklere å skape en naturlig kurve som kan følge krummingen av et spor, en vei eller en tunnel.

Bøyemoduler
Bøyemodulene er utformet for å forenkle arbeidet når lineære ruter må legges i kurver. Takket være det unike klikksystemet, kan bøyene justeres enten mot høyre, venstre, opp eller ned, for å oppnå ønskelig radius.
 


Kanalbanker

Kanalbanker monteres raskt gjennom sammenkobling av meterlange seksjoner, som deretter stables oppå hverandre. Enkeltenheter eller flere enheter kan kobles sammen i grøften for å bygge system med flere banker. Dette er systemer som kan stables på hverandre til den høyden man ønsker å oppnå, og er svært plassbesparende.


Sømløs integrering med Ultima Connect 

Multikanalene har en konstruksjon som muliggjør en enkel integrering med alle våre kabelbeskyttere og brønner, blant annet Ultima Connect og PROtrough. Dette gjør kabelhåndteringen enklere, og man får bedre tilgang.

Ultima Connect trekkekum
Ultima Connect er en innovativ og skalerbar trekkekum, som er utviklet for å gi større fleksibilitet i brønnens størrelse – uten å gå på kompromiss med styrken. Ultima Connect består av lette moduler med god holdbarhet, som bygges enkelt på plass.

Les mer om Ultima Connect

Brann- og vannforsegling

Med vår brannforsegling Firoseal kan man med enkle grep gjøre kabelgjennomføringene branntette. Massen påføres og formes for å passe de forskjellige kabelgjennomføringene.  

Vil du vite mer om våre løsninger? Ta kontakt med en av våre eksperter

Vil du vite mer om våre bærekraftige løsninger for infrastruktur?

Meld deg på vårt nyhetsbrev