Tilbake

Det finnes mange fordeler med preterminerte løsninger. I tillegg til å sørge for en enklere installasjon og en raskere montasje, får du også mer forutsigbarhet med hensyn til pris og eventuelle feilkilder. Melbye har et bredt utvalg av terminerte produkter – blant annet preterminert fiberuttak med 1F kabel, som er ekstra installasjonsvennlig og spesielt godt egnet for FTTH-installasjoner.


Preterminert fiberuttak fra Melbye


Mange fordeler med preterminerte løsninger

I vårt utvalg finner du enten helt eller delvis ferdig terminerte produkter, som sørger for en enklere, raskere og mer forutsigbar installasjon. En annen fordel med preterminerte løsninger, er at man ikke er avhengig av høy faglig kompetanse for å oppnå en vellykket og sikker installasjon.

Et av våre produkter, er et preterminert fiberuttak med 4 mm 1F (1 fiber) kabel, som kan festes innendørs på vegg- eller skjøteboks. Denne løsningen er ekstra installasjonsvennlig. I tillegg blir det enkelt for sluttkunden å montere veggboks og feste kabel på vegg.

1F Preterminert abonnentuttak SC/APC

I vårt sortiment finner du blant annet preterminert abonnentuttak for legging innendørs fra vegg- eller skjøteboks. Her er kabelen ferdig terminert i vegguttaket med SC/APC-konnektor, og uttaket kan monteres på vegg, i veggboks eller på DIN-skinne. Vegguttaket har støvlokk og merkeskilt, og er ID-merket for full sporbarhet.

·         Innendørs legging

·         Ferdig terminert kabel

·         Kan monteres på vegg, veggboks eller på DIN-skinne

·         Støvlokk og ID-merket

·         Kabel med fibertype G657 A2

Preterminert fiberuttak El.nr: 6923115

Utmerket for FTTH-installasjoner

Kabelen i vegguttaket har fibertype G657 A2. Dette er en fibertype som gir en mindre bøyeradius, noe som gjør den ekstra installasjonsvennlig. Kabelen har en Tight Buffered-konstruksjon, og et design som egner seg spesielt godt for FTTH-installasjoner i eksisterende kanaler.

Kabelen har en hvit ytterkappe som er halogenfri, UV-bestandig og brannklassifisert. Den forventede livslengden overstiger 30 år ved normal bruk. Ytre diameter: 4 mm.

Egenskaper:

·         For innen- og utendørs installasjon

·         Minste bøyeradius ved installasjon: 15 mm

·         Minste bøyeradius under drift: 20 mm

·         Stressyrke: 400 N

·         Mekaniske tester i henhold til IEC 60794-1-2

·         UV-bestandig

·         Halogenfri

·         Brannklassifisert

·         Enkel avisolering med «Easy-strip»

Enkel avisolering med «easy-strip»
 

I kabelen er det 2 stk. FRP-staver som ligger sammen med fiberen for å stive av. Ettersom kabelen er easy-strip, er den allikevel enkel å avisolere. Med rød coating er det også lett å se når man har fått av belegget.
 Melbye anbefaler: forsterkede fiberpatcher for sikker drift

For å få best mulig installasjon med sikker drift, anbefaler vi våre forsterkede fibersnorer/patchekabler. Vi tilbyr komplett sortiment av fibersnorer, både Multimodus og Singlemodus. Fibersnorene har lav dempning og lav refleksjon, og møter alle gjeldende krav til standarder. Alle snorer leveres med individuelle testprotokoller.

Fibersnor SM G657A Simplex
Konnektert kabel, 1 m.
El.nr: 6923193

Fibersnor SM G657A Duplex
Konnektert kabel 0,5 m.
El.nr: 6923194
 

 

Trenger du tips og råd om terminerte løsninger? Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg i gang!

 

Anders Hodt Borge

Business Unit Manager Fiber anb@melbye.no +47 477 09 941